Om  
Jesper Nymark
Adam Dyrvig Tatt

Danwatch vinder udviklingspris

Netmediet Danwatch vinder Nairobiprisen 2023. Prisen tildeles for at bringe fattige landes vilkår frem i medierne. 

Fra venstre: Jesper Nymark, direktør og ansvarshavende chefredaktør på Danwatch, Bjørn Førde, formand i Nairobi-klubben, Adam Dyrvig Tatt, chefredaktør på Danwatch. 
Fra venstre: Jesper Nymark, direktør og ansvarshavende chefredaktør på Danwatch, Bjørn Førde, formand i Nairobi-klubben, Adam Dyrvig Tatt, chefredaktør på Danwatch. Foto: Kim Dang Trong
Xenia Heiberg Heurlin

Det undersøgende netmedie Danwatch har vundet Nairobi-prisen 2023.

Det skriver Nairobi-klubben, der et fagligt forum for medie- og fagfolk, som arbejder med formidling af udviklingsstof, i en pressemeddelelse. 

”Danwatch leverer information og analyse til borgere og folkevalgte og kan dermed bidrage til den forståelse, vi møder verden med. En nødvendig bro til en mere sikker, forudsigelig og overskuelig verden. Et stærkt journalistisk fokus i det særlige krydsfelt mellem udviklings-, udenrigs- og erhvervsjournalistik,” sagde klubbens formand Bjørn Førde til prisoverrækkelsen 31. maj 2023.

Prisen uddeles hvert år til en person, gruppe eller organisation, som på anerkendelsesværdig måde har bragt fattige landes vilkår frem i danske medier, eller som har stået for et perspektivrigt initiativ til gavn for befolkningsgrupper i fattige lande.

De seneste år er prisen uddelt til filmdokumentarist Helle Toft Jensen, fotograf Finn Brasen og journalist Natascha Rée Mikkelsen. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jesper Nymark

Direktør og ansvarshavende chefredaktør, Danwatch, næstformand CPH Stage, næstformand, Nationalt Center for Kunst og Mental Sundhed
master i cross-media communication (Københavns Uni.)

Adam Dyrvig Tatt

Chefredaktør, Danwatch
journalist (DMJX)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024