Om  
Gertrud Oelsner
Jakob Engel-Schmidt
Anne-Birgitte Fonsmark

Efter kritiseret leders exit: Ordrupgaard finder ny direktør

Gertrud Oelsner er ny direktør på kunstmuseet Ordrupgaard. Hun overtager posten fra Anne-Birgitte Fonsmark, der trak sig efter tidligere medarbejdere kritiserede hendes ledelsesstil.

Ordrupgaard er et statsligt
museum under Kulturministeriet. Det er særligt kendt for dets samling af fransk og dansk billedkunst fra det 19. og 20. århundrede.
Ordrupgaard er et statsligt museum under Kulturministeriet. Det er særligt kendt for dets samling af fransk og dansk billedkunst fra det 19. og 20. århundrede.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Johan Auken Alstrup

Det statsejet kunstmuseum Ordrupgaard har fået ny museumsdirektør.

Valget er faldet på Gertrud Oelsner, der kommer fra en stilling som museumsdirektør for Den Hirschsprungske Samling.

Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

"Jeg glæder mig meget til i samarbejde med museets dygtige medarbejdere at forløse det store potentiale, museet rummer. Det er samtidig ingen hemmelighed, at der den seneste tid har været fokus på museets arbejdsmiljø, og jeg ser frem til sammen med medarbejderne at tage hånd om dette," udtaler Oelsner.

Ordrupgaard har de sidste 28 år været ledet af Anne-Birgitte Fonsmark. Hun trådte dog tilbage i september efter kritik af hendes ledelsesstil fra tidligere medarbejdere, der blev beskrevet som manipulerende" og "dominerende".

I kølvandet på kritikken valgte Kulturministeriet i maj at igangsætte en ekstern undersøgelse af arbejdsmiljøet på Ordrupgaard. Den fandt, at de nuværende ansatte på museet ikke genkender beretningerne om det dårlige arbejdsmiljø.

Læs også

Som statsejet museum har det også været Kulturministeriets opgave at finde den nye direktør.

"Gertrud Oelsner har stor viden, netværk og erfaring inden for kunstverdenen samtidig med, at hun er en samlende leder med en stærk faglig vision for museet. Jeg er sikker på, at hun er den rette til at sikre Ordrupgaards videre udvikling," siger kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M).

Gertrud Oelsner har tidligere været museumsinspektør på Storstrøms Kunstmuseum og Fuglsang Museum. Hun begynder på Ordrupgaard mandag 1. januar 2024.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Gertrud Oelsner

Direktør, Ordrupgaard
Mag.art. i kunsthistorie, ph.d.

Jakob Engel-Schmidt

Kulturminister, MF (M)
officer af reserven (Kongens Artilleriregiment 2003), cand.merc. i international business (CBS 2010)

Anne-Birgitte Fonsmark

Konsulent, Ordrupgaard
mag.art. i kunsthistorie (Københavns Uni. 1980)

0:000:00