Endnu en chef fyret i Kolding Kommune

Kolding Kommune fyrer skolechef Lars Svenson grundet mistillid.

Helle Thiele
Helle Thiele (60) Direktør, Børne- og Uddannelsesforvaltningen, Kolding Kommune, fhv. underdirektør, TDC, fhv. vicedirektør, Socialstyrelsen
Jørn Pedersen
Jørn Pedersen (51) Borgmester (V), Kolding Kommune, medlem, KL's bestyrelse

Kolding Kommune har fredag besluttet at afskedige skolechef Lars Svenson.

Det skriver Jydskevestkysten.

Afskedigelsen kommer, efter at Kolding Kommune for kort tid siden valgte at fyre skoledirektør Helle Thiele, da et overforbrug på skoleområdet blev opdaget.

På samme tidspunkt blev det kendt, at skoleområdets øverste ledelse havde igangsat flere initiativer uden at informere børne- og uddannelsesudvalget i Kolding Kommune. 

Og det er altså disse begivenheder, der har fået et enigt økonomiudvalg til at indlede en afskedigelsessag mod Lars Svenson.

"Det er indlysende for enhver, der har fulgt sagen, hvorfor der ikke er tillid. Man har sprunget det politiske led over. Man kan sige, at man har glemt sin bestyrelse og har ikke medinddraget den i processen," siger borgmester i Kolding Kommune, Jørn Pedersen (V) til Vejle Amts Folkeblad. 

Lars Svenson har været ansat som skolechef i Kolding Kommune siden februar 2017. Han var tidligere ansat som skolechef i Aabenraa Kommune. 

Lars Svenson er ansat som tjenestemand, og derfor vil der være en tre ugers høringsperiode, hvor Kolding Kommune vil forsøge at lave en aftale med skolechefen.

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal