Fødevareminister Mogens Jensen beklager fejl og trækker sig

Mogens Jensen (S) har med øjeblikkelig virkning valgt at træde ud af regeringen og forlader posten som fødevareminister som følge af håndteringen af coronasmitten på danske minkfarme.

Mogens Jensen
Mogens Jensen (57) Næstformand, MF (S), fhv. minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde

I kølvandet på kritik af fødevareminister Mogens Jensens håndtering af coronasmitten blandt danske minkbesætninger har ministeren nu valgt at træde tilbage med øjeblikkelig virkning. 

Det oplyser Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse

Kritikken har haglet ned over ministeriet og regeringen efter, at regeringen 4. november besluttede at slå alle mink ihjel. En beslutning som efterfølgende er blevet kritiseret for manglende lovhjemmel og nu koster Mogens Jensen sin ministerpost.

Fødevareministeren beklager på vegne af ministeriet og indleverer to redegørelser for håndteringen af smitten på danske minkfarme.

Regeringens strategi til at begrænse smitten har i det hele taget været stærkt kritiseret og har nu ført til, at der ikke længere er tilstrækkelig tiltro til, at fødevareministeren kan varetage sin post i krisetiden. 

"For at jeg som minister skal kunne varetage mit hverv, er det afgørende, at jeg har den fornødne tillid i Folketinget. Ikke mindst i en situation, hvor mit ministerium står over for den store opgave, det er at sikre en grøn klimaomstilling af dansk landbrug," udtaler Mogens Jensen i pressemeddelelsen. 

I redegørelserne beklager og indrømmer han, at det var en fejl at beslutte at aflive alle mink i Danmark, men står ved, at foranstaltningerne til at bekæmpe coronasmitten på minkfarmene bygger på klare sundheds-og veterinærfaglige anbefalinger. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal