Thorning bliver formand for FN-panel om skatteundragelse

NYT JOB: Helle Thorning-Schmidt bliver medformand for FN's panel om skatteunddragelse og skattely.

Helle Thorning-Schmidt
Helle Thorning-Schmidt (54) Fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. MEP, bestyrelsesmedlem, fhv. adm. direktør, Save the Children International, medformand, Facebooks Tilsynsråd
Jeppe Kofod
Jeppe Kofod (46) Udenrigsminister (S)

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt skal som medformand stå i spidsen for et FN-højniveaupanel, der sætter fokus på globale udfordringer med skatteunddragelse, skattely og korruption. 

Det fremgår af en pressemeddelelse

Hun takkede ja til at blive én af to formænd for et nyetableret panel om Financial Accountability, Transparency & Integrity for Achieving the 2030 Agenda efter en anmodning fra formanden for FN's Generalforsamling og formanden for FN's Økonomiske og Sociale Råd.

Panelet har til opgave at belyse de globale udfordringer med skatteunddragelse, skattely og korruption. Panelet skal arbejde over det kommende år og til sommer komme med de første anbefalinger til løsninger med det overordnede formål at mobilisere finansiering af FN's Verdensmål.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) fortæller i forbindelse med etableringen af panelet, at han er stolt over, at der bliver rakt ud efter netop en dansker:

"Jeg er meget stolt over, at FN rækker ud efter dansk lederskab, når der skal findes løsninger på store globale problemstilligner som den grønne omstilling og kampen mod skatteunddragelse og skattely. Vi skal gribe aktivt ind over for den korrupte globale økonomiske elite, der profiterer på international skattefusk, korruption og skattely. Jeg er glad for, at Helle Thorning-Schmidt har påtaget sig den spændende formandsrolle. Det står hun rigtig godt rustet til. Og jeg vil se frem til at følge arbejdet," siger Jeppe Kofod.

Helle Thorning-Schmidt skal sammen med sin medformand, Nigers tidligere premiereminister Ibrahim Mayaki, lede panelet med 15 medlemmer, sammensat af tidligere statsledere, eksperter, repræsentanter fra civilsamfund og akademiske institutioner. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal