Om  
Jens Rohde

Jens Rohde forlader dansk politik ved næste valg

Kristendemokraternes eneste medlem i Folketinget, Jens Rohde, har besluttet sig for ikke at genopstille ved næste valg. Han savner Bruxelles og det internationale, forklarer han.

Jens Rohde (KD) genopstiller ikke til Folketinget
Jens Rohde (KD) genopstiller ikke til Folketinget Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Han har været i Folketinget i 13 år og i Europa-Parlamentet i 10 år og nu vil han ikke mere. Jens Rohde meddelte allerede i marts sin forholdsvis nye partiformand i Kristendemokraterne, Isabella Arendt, at han ikke agter at finde en ny kreds til næste folketingsvalg.

”Jeg vil noget andet med mit liv. Nu har jeg haft 10 år i Europa-Parlamentet og 13 år i Folketinget, og jeg føler, jeg har aftjent min værnepligt,” siger han til Altinget.

”Jeg meddelte partiet allerede i marts, at jeg ikke ønsker en opstillingskreds, fordi jeg vil noget andet. Jeg har længe gået med tanken om at skifte spor. Nu har jeg taget beslutningen”.

Hvad det andet er, kan han ikke sige endnu, men det skal gerne være noget internationalt.

"Jeg er 52, så hvis jeg skal skifte spor, så skal det være nu".

”Jeg savner i min dagligdag den europæiske dimension. Jeg skal et eller andet hvor jeg igen kan bruge mine sproglige egenskaber og beskæftige mig i det daglige med den europæiske dagsorden, men ikke som politiker. Jeg savner at have en tilknytning til Bruxelles,” siger Rohde.

Jens Rohde har tidligere været medlem af Venstre og Radikale Venstre, men skiftede til Kristendemokraterne i 2021. Han blev første gang valgt ind i Folketinget for Venstre i 1998. Jens Rohde fortsætter som medlem for Kristendemokraterne.

Omtalte personer

Jens Rohde

Folketingsmedlem
student (Viborg Katedralskole 1989)

    Politik har aldrig været vigtigere

    Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion