Om  
Lars Boje Mathiesen

Lars Boje Mathiesen vil stifte nyt parti: "Staten og politikerne skal bestemme mindre"

Tidligere Nye Borgerlige-folketingsmedlem og løsgænger Lars Boje Mathiesen er klar til at indsamle vælgererklæringer til et nyt parti. "Vi har lyttet til jer. Og derfor kommer vi til at præsentere noget nyt og anderledes," skriver han.

"Magten skal tilbage til jer. Staten og politikerne skal bestemme mindre," skriver Lars Boje Mathiesen, der vil præsentere et nyt parti til sommer.
"Magten skal tilbage til jer. Staten og politikerne skal bestemme mindre," skriver Lars Boje Mathiesen, der vil præsentere et nyt parti til sommer.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

Til sommer får enmandshæren i form af Folketingets løsgænger Lars Boje Mathiesen et partinavn.

Det tidligere medlem og formand for Nye Borgerlige vil stifte et nyt parti, skriver han på X.

"Danskerne fortjener et parti, som har modet og viljen til tage de nødvendige opgør med det politiske magtsystem, som ikke længere arbejder for befolkningen, men mest for deres egne interesser," skriver han.

Læs også

Lars Boje Mathiesen har været løsgænger i Folketinget, siden han blev ekskluderet fra Nye Borgerlige i marts 2023, fordi han ifølge partiets bestyrelse krævede at få udbetalt store beløb fra partikassen, og han truede med at trække sig, hvis hans "abnorme krav" ikke blev indfriet.

Præsenterer parti til sommer

Nu vil Lars Boje Mathiesen fokusere på at indsamle vælgererklæringer og åbner samtidig op for bud på et nyt partinavn.

"Vi satser på at kunne præsentere hele Danmark for partiet, enten slut juni eller efter sommerferien i august," skriver han.

Partiet vil tage et "opgør med den nuværende magtelite", fortæller Lars Boje Mathiesen.

"Magten skal tilbage til jer. Staten og politikerne skal bestemme mindre," skriver han.

I januar fortalte han Altinget om sine planer for et nyt parti, der ifølge Lars Boje Mathiesen skal hæve det borgerlige ambitionsniveau.

"Det er trist at se, hvordan de borgerlige partier er blevet til nikkedukker for Socialdemokratiet," sagde han i interviewet.

Folketinget består i dag af 15 partier: Socialdemokratiet, Venstre, Danmarksdemokraterne, SF, Liberal Alliance, Moderaterne, Konservative, Enhedslisten, Radikale, DF, Alternativet, grønlandske IA og Siumut samt færøske Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Boje Mathiesen

MF (løsgænger), Folketinget, fhv. partiformand og MF, Nye Borgerlige
Lærer

0:000:00