Om  
Per Stig Møller

Per Stig Møller (K) vinder ny borgerlig pris

Fhv. konservativ udenrigsminister, forfatter Per Stig Møller bliver den første modtager af Berlingskes debatpris, Fonsmark-prisen.

Per Stig Møller modtager prisen som en anerkendelse af hans bidrag til den borgerlige idedebat i over 50 år. Prisen er opkaldt efter samfundsdebattør og tidligere Berlingske-chefredaktør Henning Fonsmark (1926-2006) og gives til en borgerlig stemme og tænker, som i ekstraordinær grad har evnet at sætte sit præg på den borgerlige samfundsdebat.

Det er Berlingskes læsere, der de seneste to uger har kunnet stemme på deres favorit. Og Per Stig Møller vandt overbevisende foran de andre to nominerede, Kathrine Lilleør og Mads Lundby Hansen. Møller modtog 2.045 stemmer, Mads Lundby Hansen fik 859 stemmer, og Kathrine Lilleør fik 761 af læsernes stemmer, skriver Berlingske.dk.

"Det er en kolossal personlig glæde at blive anerkendt for det, man har gjort. Det står jo i præmisserne for prisen, at det skal være en lang tids indsats, og den har jeg jo leveret både inden for politik og kulturlivet, så derfor er jeg meget glad for den anerkendelse fra læsernes side," siger Per Stig Møller.

De fleste kender Per Stig Møller som udenrigsminister for Danmark fra 2001 til 2010 under Anders Fogh Rasmussens tid som V-statsminister. Han debuterede dog allerede som miljøminister i Poul Schlüters (K) fjerde og sidste regering fra 1990 til 1993 og havde en kort periode som kulturminister efter regeringsrokaden i 2010 og indtil folketingsvalget i 2011.

På trods af en kort tid som kulturminister blev han blandt andet kendt som ophavsmand til den radiokanal, der først blev kaldt Radio Møller, men siden blev kendt under sit formelle navn Radio24syv.