Om  
Claus Thustrup Kreiner
Ane Halsboe-Jørgensen
Jakob Egholt Søgaard

FJERN

Regeringen nedsætter ekspertgruppe, til at komme med forslag til fremtidens beskæftigelsesindsats. De skal nedlægge jobcentrene og sætte kommunerne fri af statslige proceskrav, fremgår det blandt andet af gruppens kommisorium.

Professor i økonomi ved Københavns Universitet, Claus Thustrup Kreiner, er blevet udvalgt som formand for ekspertudvalget. 
Professor i økonomi ved Københavns Universitet, Claus Thustrup Kreiner, er blevet udvalgt som formand for ekspertudvalget. Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Oliver Ruby

Regeringen vil tænke beskæftigelsesindsats forfra, og nedsætter i den forbindelse nyt ekspertudvalg.

Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse tirsdag.

Ekspertgruppen har til formål, at komme med forslag til fremtidens beskæftigelsesindsats, og skal henover de kommende år danne grundlag for en kommende række reformer. 

Ekspertgruppen bliver det nyeste skud på stammen af tiltag der har til formål at højen beskæftigelsesniveauet, som stødt har fået beskæftigelsen til at stige siden coronatiden.  

Det viser en række tal som Danmark Statisk offentliggjorde 22. maj.

Ekspertgruppens arbejde vil bygge på en dialog med kommuner, borgmestre, a-kasser, private aktører, borgere og andre interessenter. Professor i økonomi ved Københavns Universitet, Claus Thustrup Kreiner, er blevet udvalgt som formand for ekspertudvalget.

"Der er behov for at lave en gennemgribende reform af hele beskæftigelsesindsatsen, hvor vi ser alt for mange eksempler på, at folk kommer i klemme. Vi ønsker et mere værdigt system og så skal vi have fokus på kerneopgaven – at få mennesker i arbejde," udtaler beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen i pressemeddelelsen.

I ekspertgruppens kommisorium fremgår det blandt andet, at gruppen skal nedlægge jobcentrene, samt sætte kommunerne fri af statslige proceskrav.  A-kasser og private leverandører skal derimod spille en større rolle i indsatsen.

Ekspertgruppen for fremtidens beskæftigelsesindsats vil afrapportere i juni 2024.

0:000:00