Regionsrådsmedlem skifter Alternativet ud med Radikale Venstre

Regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden Martin Schepelern skifter parti fra Alternativet til Radikale Venstre.

Den Radikale gruppe i Region Hovedstaden kan nu byde velkommen til et nyt ansigt. Martin Schepelern skifter nemlig Alternativet ud med Radikale Venstre.

Det skriver Radikale Venstre i Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Martin Schepelern blev ved regionsrådsvalget i 2017 valgt som repræsentant fra Alternativet, men nu forlader han altså partiet til fordel for Radikale Venstre. Det er ifølge Martin Schepelern en beslutning, der har været længe undervejs.

"Jeg ønsker at bruge mit mandat i Regionsrådet, til at opnå de bedst mulige resultater omkring de politiske mærkesager jeg gik til valg på. Beslutningen er truffet i al fordragelighed med de involverede parter og jeg smækker bestemt ikke med døren," siger Martin Schepelern i pressemeddelsen og fortsætter.

"Jeg håber og ønsker oprigtigt det bedste for Alternativet men må samtidig stå ved, at jeg ikke føler mig som den rette til at repræsentere Å, samt at jeg gennem længere tid har følt mig hjemme i samarbejdet med Radikale Venstre."

Partiskiftet betyder, at Alternativet er reduceret til blot ét regionsrådsmedlem, mens Radikale Venstre vokser fra tre til fire medlemmer. 

Gruppeformand for Radikale Venstre Karin Friis Bach byder Martin Schepelern velkommen i gruppen. Hun kender ham som en seriøs politiker med hjertet på sit rette sted, forklarer hun.

"Det er især det store arbejde med at styrke og modernisere psykiatrien, samt at forbedre den mentale sundhed hos alle borgere, som er Martins styrke," siger Karin Friis Bach i pressemeddelelsen. 

Radikale Venstre får nu to medlemmer i Forretningsudvalget fremfor ét medlem, ligesom partiet får næstformandsposten i regionens Social- og Psykiatriudvalg.

Omtalte personer

Martin Schepelern

Fhv. regionsrådsmedlem (R), Region Hovedstaden
Psykoterapeut (Psykoterapeutisk Institut København 2011)

Karin Friis Bach

Regionsrådsmedlem og 2. næstformand (R), Region Hovedstaden, formand, Udvalget for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, Region Hovedstaden, formand, Danske Regioners Sundhedsudvalg
cand.scient.pharm. (Københavns Uni. 1990)

    Politik har aldrig været vigtigere
    Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
    Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser