Tidligere minister starter virksomhed med importvarer fra konfliktzoner

Christian Friis Bach har stiftet importvirksomheden Warfair, som gennem handel med importerede varer fra krigs- og konfliktramte zoner skal forsøge at etablere fremgang og fred i udsatte lande.

Den tidligere udviklingsminister Christian Friis Bach har startet importvirksomheden Warfair med visionen om at skabe fred gennem handel.

Det fremgår af en pressemeddelelse til Altinget. 

Warfair importerer varer fra krigs- og konfliktzoner, der skal lanceres på det europæiske marked i samarbejde med kvalitetsbrands.

Det første samarbejde er med Coffee Collective, hvis butikker skal sælge importeret kaffe fra det krigshærgede Yemen.

Christian Friis Bachs vision er, at handlen med varer fra sådanne konfliktramte områder kan skabe fred og fremgang i det pågældende land.

Ideen udspringer af Christian Friis Bachs erfaringer fra sin karriere som udviklingsminister, undergeneralsekretær i FN og generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

Igennem sit virke oplevede han, hvordan handlen stoppede, når der udbrød krig og konflikt. Dermed blev befolkningen ramt af øget fattigdom og arbejdsløshed.

Den tidligere minister har derfor nu startet Warfair for at kunne holde handlen ved lige gennem salg af importerede varer fra de konfliktramte områder. 

Ud over det første projekt med lanceringen af kaffe arbejder Warfair med flere forskellige projekter i krigs- og konfliktzoner i andre lande.

 

Omtalte personer

Christian Friis Bach

Folketingskandidat (R), stifter, Warfair
cand.agro. (KVL 1992), ph.d. international økonomi (KVL 1996)

    Politik har aldrig været vigtigere
    Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
    Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser