Om  
Flemming Jensen
Thomas Danielsen
Carsten Fich

Topchef hos DSB lander formandspost i Naviair

DSB's administrerende direktør, Flemming Jensen, er ny bestyrelsesformand for Naviair. Selskabet, der står uden direktør, befinder sig midt i turbulens i kølvandet på konflikten med de danske flyveledere.  

DSB's topchef Flemming Jensen er ny mand i spidsen for bestyrelsen hos turbulensramte Naviair. 
DSB's topchef Flemming Jensen er ny mand i spidsen for bestyrelsen hos turbulensramte Naviair. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

Hos det selvstændige offentlige luftfartsselskab Naviair har man landet en ny kaptajn for selskabets bestyrelse i skikkelse af DSB's administrerende direktør, Flemming Jensen. 

Det meddeler Transportministeriet, hvor Naviair residerer under, på deres hjemmeside

Udnævnelsen af Flemming Jensen som ny bestyrelsesformand vækker begejstring hos transportminister Thomas Danielsen (V): 

"Flemming Jensen har alle de kompetencer, der er brug for i Naviair både lige nu og på længere sigt. Han kender luftfartsbranchen, og så har han mange års erfaring med drift," lyder det fra ministeren, der fortsætter: 

"Han har været med til at løfte DSB's image og har skabt en velfungerende organisation, hvor der er stabilitet og tillid".

Flemming Jensen tiltræder formandsposten for Naviair på et tidspunkt, hvor selskabet oplever turbulens. Man står uden ledelse midt i en stormende konflikt med de danske flyveledere.

Først meddelte selskabets direktør, Carsten Fich, sin afgang i april måned, og senest har selskabets mangeårige bestyrelsesformand, Anne Birgitte Lundholdt, meldt sin afgang efter mere end 12 år på posten. 

Flemming Jensens første og fremmeste opgave bliver derfor at indstille kursen mod en ansættelse af en ny administrerende direktør for selskabet. 

Kendt skikkelse i luftfartsverden

Flemming Jensen er ikke et ubeskrevet blad i luftfartsverden, hvor han har erfaring under vingerne fra både de ledende direktionsgange og cockpittet hos SAS. 

Før sit perronskifte til jobbet som topchef i DSB var han koncerndirektør i SAS. En koncern, hvor han har over 25-års erfaring, blandt andet også som pilot. 

Sideløbende med sit nye bestyrelseshverv fortsætter han som direktør i DSB. 

Flemming Jensen er uddannet jagerpilot med cockpit-erfaring fra flytyper som F-104, Starfighter og F-16. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Flemming Jensen

Administrerende direktør, DSB
Pilot (Det Danske Flyvevåben 1978)

Thomas Danielsen

Transportminister, MF (V)
lastvognsmekaniker, bankrådgiver (Sparekassen Holstebro 2009)

Carsten Fich

Adm. direktør, Naviair
Civilingeniør, DTU (1985) og Ph.d. i byplanlægning, DTU (1989)

0:000:00