Debat

Paneldebat: Prioriterer regeringen rigtigt i sit forslag mod vold på bosteder?

DEBAT: Regeringen har præsenteret et udspil med otte tiltag for at stoppe vold på bostederne. Har regeringen prioriteret rigtigt i det udspil? Det spørger Altinget et nyt panel om. Mød deltagerne her.

Foto: Bax
Henrik Axel Lynge Buchter
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Regeringen har spillet ud med otte tiltag, som skal løse problemerne med vold på bostederne. Udspillet kommer, efter der de seneste fire år har været fem tilfælde, hvor ansatte har mistet livet, mens de var på arbejde i et botilbud.

Derfor sætter Altinget nu fokus på tiltagene med indlæg fra relevante aktører, der præsenterer deres syn på regeringens udspil.

Mød panelet her:

Dennis Kristensen, formand for FOA
Dennis Kristensen er uddannet portør. Hans karriere i de danske fagforeninger startede i 1977, hvor han blev tillidsrepræsentant for portørerne på Herlev Hospital. Sidenhen har han været forbi flere fagforbund, inden han i 2002 blev formand for Forbundet af Offentligt Ansatte, FOA. Han har derudover blandt andet været præsident for den nordiske fagforeningsorganisation NOFS.

FOA: Der mangler stadig centrale svar på bostedsproblemer

Torsten Bjørn Jacobsen, formand i Dansk Psykiatrisk Selskab
Torsten Bjørn Jacobsen er overlæge i Psykiatrisk Center, København, og formand for Dansk Psykiatrisk Selskab siden marts 2015. Han var også medlem af bestyrelsen i DPS i perioden 2004-2010. Han er uddannet cand.med. fra Københavns Universitet. 

Charlotte Fischer (R), formand for Danske Regioners Psykiatri- og Socialudvalg
Charlotte Fischer er medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden og er formand for Psykiatri- og Socialudvalget i Danske Regioner. Hun var medlem af Folketinget i 2005 til 2007. Charlotte Fischer er derudover chef for Klimatænketanken Concito, Bæredygtigt Erhverv. 

Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd
Grete Christensen er formand for Dansk Sygeplejeråd. Hun er uddannet fra sygeplejeskolen i Holbæk og har efterfølgende uddannet sig til intensivsygeplejerske. I 1991 blev hun Amtskredsformand for Dansk Sygeplejeråd, Vestsjællands Amt, og i 1998 blev hun 1. næstformand i Dansk Sygeplejeråd. Hun har desuden været præsident for the European Federation of Nurses fra 2007 til 2010.

Majbrit Berlau, formand for Dansk Socialrådgiverforening
Majbrit Berlau er formand for socialrådgiverne. Hun er uddannet socialrådgiver og har arbejdet på kontanthjælpsområdet med nogle af de mest udsatte borgere. I 2012 blev Majbrit Berlau valgt som formand for Dansk Socialrådgiverforening. Indtil da var hun fra 2007 formand i Dansk Socialrådgiverforenings Region Øst og gennem otte år medlem af foreningens hovedbestyrelse.

Thomas Adelskov (S), formand for Social- og Sundhedsudvalget i KL
Thomas Adelskov har siden 2010 været borgmester i Odsherred Kommune. Inden da var han medlem af Folketinget for Socialdemokraterne fra 1996, hvor han har været folkeskoleordfører, it-ordfører og senest arbejdsmarkedsordfører fra 2005 og frem til kommunalvalget i 2009, hvor han forlod Folketinget. Han kom i KL’s bestyrelse i 2014 og har været formand for KL’s Social- og Sundhedsudvalg siden oktober 2014. Han har i sit virke som formand for Social- og Sundhedsudvalget især fokus på forebyggelse, rehabilitering og tidligere indsatser.

Carl Holst (V), socialordfører i Venstre
Carl Holst er socialordfører for Venstre og tidligere kirkeminister. Han er forhenværende regionsrådsformand for Region Syddanmark og næstformand i Danske Regioner. Carl Holst er valgt i Sydjyllands Storkreds.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00