Fire eksperter om KL-plan: Ikke behov for strukturreform

UDSPIL: Bureaukratisk og meget lidt konkret. KL's udspil til en kommende sundhedsaftale får en lunken modtagelse hos fire eksperter. Der er ikke brug for en stor strukturreform, vurderer de.

Kommunerne står over for store udgifter til især pleje, men det skal ikke løses med en reform af sundhedsvæsenet, mener fire eksperter.
Kommunerne står over for store udgifter til især pleje, men det skal ikke løses med en reform af sundhedsvæsenet, mener fire eksperter.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Det tager ti år efter en strukturreform, før tingene falder til ro, så hvis man endelig vil åbne den Pandoras æske så kort tid efter sidste strukturreform, så lov mig, at vi får ensartede kommunestørrelser. 

Sidsel Vinge
Projektchef, Vive

Den største udfordring i hele den offentlige sektor og en trussel mod velfærdssamfundets overlevelse.

Sådan lød advarslerne, da KL i sidste uge med et udspil til en sundhedsreform meldte kommunerne ind i kampen om sundhedsvæsenet. Udspillet skal være et indspark til den reform eller sundhedsaftale, som S-regeringen har stillet i udsigt.

KL lægger op til en model med 21 sundhedsfællesskaber i stil med dem, der var en central del af Løkke-regeringens sundhedsreform. Og det er ifølge KL-direktør Kristian Wendelboe ikke nok at bygge videre på de eksisterende samarbejdsorganer:

0:000:00