Bred opbakning til forslag om specialiserede sundhedshuse

Både KL og sundhedsordførere på Christiansborg bakker op om specialiserede sundhedshuse i landets yderområder. Forslaget kræver dog penge til både drift og anlæg, siger Stephanie Lose (V).

Socialdemokratiet har foreslået, at man etablerer nærhospitaler i bygninger fra nedlagte sygehuse. Her er det Helsingør Sygehus.
Socialdemokratiet har foreslået, at man etablerer nærhospitaler i bygninger fra nedlagte sygehuse. Her er det Helsingør Sygehus.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Med et forslag om specialiserede sundhedshuse forsøger Danske Regioner at komme regeringens valgløfte om nærhospitaler i møde.

Forslaget blev præsenteret op til regionernes generalforsamling i sidste uge. Ifølge formand Stephanie Lose (V) og næstformand Ulla Astman (S) skal sundhedshusene ikke være mini-sygehuse, men "et sted, hvor patienterne en eller flere dage om ugen kan tilses af specialister fra sygehuset og andre behandlere," skriver de i et indlæg i Altinget.

Samtidig skal man kunne få lavet undersøgelser og kontroller af for eksempel psykisk sygdom eller kroniske sygdomme som KOL, diabetes eller hjertesygdom. 

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00