KL-formand om sundhedsudspil: "Hvis der skal træffes beslutninger om kommunale ressourcer, er der nødt til at være kommunalpolitikere med rundt om bordet"

INTERVIEW: Regionerne undervurderer den udfordring, kommunerne står over for, siger KL-formand Jacob Bundsgaard (S). Samtidig pointerer han, at kommunalpolitikerne skal have del i magten over sundhedsvæsenet, i takt med at kommunerne løser flere opgaver.

Når kommunerne skal løse flere og flere sundhedsopgaver, skal de også være med til at forhandle rammerne på plads. Og ikke kun i de årlige økonomiforhandlinger i Finansministeriet, men også i samarbejdet med regionerne og almen praksis. 

Det slår KL-formand Jacob Bundsgaard (S) fast i en kommentar til det indspark til en sundhedsaftale, som Danske Regioner offentliggør onsdag. Indsparket skitserer regionernes bud på, hvordan regeringen kan strikke en aftale sammen, som adresserer problemer med manglende sammenhæng i sundhedsvæsenet.

"Det er positivt, at regionerne nu kommer med et udspil, for så kan vi for alvor få taget hul på diskussionen," siger Bundsgaard. 

Login