Opsamling på temadebat: Sådan skal ny strategi løse kronikerproblemet

Hvordan skal ny strategi løse problemet det stigende antal kronikere? Det spørgsmål har en række debattører diskuteret de seneste uger på Altinget Sundhed. Vi giver dig en opsamling på debatten.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og de øvrige partier i Folketinget skal sikre en sundhedsaftale med nationale kvalitetstandarder for behandlingen på kronikerområdet.
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og de øvrige partier i Folketinget skal sikre en sundhedsaftale med nationale kvalitetstandarder for behandlingen på kronikerområdet.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Ghita Nidam MøllerMartin Mauricio

Der er brug for nationale kvalitetsstandarder, bindende målsætninger inspireret af klimaloven og bedre opsporing af kronikere.

Sådan lyder det fra flere af sundhedsområdets aktører, der i de seneste otte uger har givet deres bud på, hvordan en ny strategi kan knække kurven for det stigende antal danskere, der udvikler og lever med en eller flere kroniske sygdomme.

Sundhedsministeriet har fortsat ikke udarbejdet et egentligt kommissorium for arbejdet i den kronikertaskforce, ligesom taskforcens medlemmer endnu ikke er udpeget.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00