Politisk Stuegang: Ros til PLO og ris til Overlægeforeningen

PODCAST: Overlægeforeningen er for sur, lyder det i denne udgave af podcasten Politisk Stuegang. Desuden byder programmet på kritik af Medicinrådet, bekymring over den netop indgåede finanslov og seneste nye gisninger om regionernes fremtid.

 

Abonner på podcasten via iTunes her og Soundcloud her.

"Overlægeforeningen kan ikke skaffe ledere til hospitalerne. Det er jo en kæmpe svaghed. Tværtimod har man kogt med på den suppe, at så ville man blive djøfiseret. Så jeg synes ikke, Overlægeforeningen har gjort det godt."

Det siger tidligere vicedirektør Torben Mogensen i denne udgave af Politisk Stuegang, hvor han sammen med tidligere direktør for Kræftens Bekæmpelse Leif Vestergaard Pedersen rangordner de forskellige lægeforeninger.

Der er til gengæld ros til de praktiserende læger i PLO og ikke mindst formand Christian Freitag:

"Man har fået en formand, som kan byde ind med, hvordan man løser problemer, frem for kun at skaffe penge i medlemmernes lommer," siger Leif Vestergaard Pedersen.

Medicinrådet skævt fra start
I dagens program spørger programmets vært, Ole Toft, desuden ind til Medicinrådet, som står foran en evaluering. De to eksperter er enige om, at det ikke går for godt:

"Jeg synes, vi er kommet skævt fra start. Og det skyldes, at vi har ladet virksomhederne bestemme, hvad vi skal bruge tiden på," siger Leif Vestergaard Pedersen, som selv sidder i rådet.

Etisk Råds oplæg til debat om prioritering i sundhedsvæsenet tages også under kærlig behandling. Desuden kommer programmet omkring debatten om medicinsk udstyr, den nye regionsdirektør i Hovedstaden og ikke mindst den nu vedtagne finanslov, som vækker både skuffelse og en vis bekymring hos eksperterne. 

Regionernes fremtid
På finansloven er der, som det vil være Altingets læsere bekendt, afsat et par hundrede millioner til regeringens kommende sundhedsreform. Om den havde Leif Vestergaard Pedersen hørt friske rygter:

"Jeg hører fra Jylland, at sundhedsministeren er på vej rundt i visse Venstre-kredse og tale om, hvilke rammer der er for reformen, og det ligger åbenbart relativt fast, at regionsrådene ikke fortsætter."

Endelig kåres Månedens genistreg og Månedens hjerneblødning. Lyt med, hvis du vil vide, hvem der løber med æren.  

 

Abonner på podcasten via iTunes her og Soundcloud her.

Forrige artikel Dagens podcast: Sådan går det med forhandlingerne om finansloven Dagens podcast: Sådan går det med forhandlingerne om finansloven Næste artikel Dagens podcast: Hvorfor har vi overhovedet brug for en sundhedsreform? Dagens podcast: Hvorfor har vi overhovedet brug for en sundhedsreform?