Om  
Annemarie Schou Zacho-Broe

Derfor stopper omstridt regionsdirektør efter fem måneder

Regionsdirektør Annemarie Schou Zacho-Bro blev mandag fritaget fra tjeneste med øjeblikke virkning. Region Sjælland forklarer nu, at regionen ønsker en ny profil til at stå i spidsen for regionens administration.

Annemarie Schou Zacho-Broe har i sin tidligere stilling som kommunaldirektør i Fredericia Kommune ligeledes været i vælten. Dengang blev hun og borgmester Jacob Bjerregaard politianmeldt grundet mistanke om habilitetsproblemer i deres samarbejde. Zacho-Broe blev dengang hjemsendt.
Annemarie Schou Zacho-Broe har i sin tidligere stilling som kommunaldirektør i Fredericia Kommune ligeledes været i vælten. Dengang blev hun og borgmester Jacob Bjerregaard politianmeldt grundet mistanke om habilitetsproblemer i deres samarbejde. Zacho-Broe blev dengang hjemsendt.Foto: Claus Bech
August Ølsgaard Larsen

Der er indgået en fratrædelsesaftale mellem Region Sjælland og regionsdirektør Annemarie Schou Zacho-Bro.

Det oplyser Region Sjælland i en kortfattet pressemeddelelse.

Dokumentation

Læs den fulde pressemeddelelse fra Region Sjælland:

Der er nu indgået en fratrædelsesaftale i gensidig forståelse mellem Region Sjælland og regionsdirektør Annemarie Schou Zacho-Broe.

Region Sjælland har ønsket en ny profil til at stå i spidsen for regionens administration. Vi ønsker at anerkende og takke Annemarie for hendes store indsats for regionen i de store opgaver, der har været ikke mindst på sundhedsområdet og indenfor Psykiatrien.


Kilde: Region Sjælland

”Region Sjælland har ønsket en ny profil til at stå i spidsen for regionens administration,” lyder begrundelsen i pressemeddelelsen.

I et opslag på LinkedIn bekræfter Zacho-Broe, at hun fratræder som regionsdirektør:

"Regionen ønsker en anden profil end den, jeg repræsenterer og har arbejdet efter i min tid i regionen. Vi har derfor i enighed indgået en aftale om, at jeg stopper i organisationen," skriver hun på LinkedIn og fortsætter:

"Jeg ønsker regionen de allerbedste forudsætninger for at lykkes med de store opgaver, der ligger foran og rigtig god vind med at få fundet den rette kandidat til at stå i spidsen for organisationen."

Spekulationer efter fritagelse

Fratrædelsen kommer efter at Annemarie Schou Zacho-Bro i mandags blev fritaget for tjeneste med øjeblikkelig virkning efter blot 5 måneder i stillingen som regionsdirektør.

Pressemeddelelsen var kortfattet og slog fast, at Annemarie Zachoe-Broe skulle stoppe med øjeblikkelig virkning, og at der skulle indledes en personaleproces.

"Fordi man i den første pressemeddelelse ikke nævnte, at fyringen skyldtes, at regionsformandsskabet ”blot” ønsker en anden profil, spekulerede mange i, om regionsdirektøren havde brudt nogle alvorlige regler eller var involveret i en personalesag," siger Altingets sundhedspolitiske analytiker Ole Toft og fortsætter:

"Mange vil undre sig over, hvorfor man ikke kunne give den begrundelse da nyheden blev bragt første gang."

Læs også

Sagen om fritagelsen af regionsdirektør Annemarie Schou Zacho-Bro har fået meget opmærksomhed, ikke mindst på grund af Region Sjællands kortfattede pressemeddelelse.

”Sagen har ikke kun vagt stor opmærksomhed, fordi regionen skiller sig af med deres øverste embedsmand efter kun 5 måneder. Det var også måden, det skete på,” siger Altingets sundhedspolitiske analytiker Ole Toft

Annemarie Schou Zacho-Broe har i sin tidligere stilling som kommunaldirektør i Fredericia Kommune ligeledes været i vælten.

Dengang blev hun og borgmester Jacob Bjerregaard politianmeldt grundet mistanke om habilitetsproblemer i deres samarbejde. Zacho-Broe blev dengang hjemsendt.

Sagen blev imidlertid droppet på grund af manglende beviser, og i august 2022 fik Zacho-Broe medhold i sagen.

Rettelse: Artiklens overskrift lød oprindeligt "Region Sjælland begrunder fritagelse af regionsdirektør". Efter publiceringen er overskriften ændret, da det retmæssigt ikke er tjenestesfritagelsen af regionsdirektøren, der begrundes, men udelukkende hvorfor regionen har valgt at indgå en fratrædelsesaftale med regionsdirektøren.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Annemarie Schou Zacho-Broe

Seniorrådgiver, rådgivningsvirksomhed Not a box
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2007)

0:000:00