#sundpol ugen på Twitter: Så er der valgkamp på sundhed

UGEN PÅ TWITTER: Blå bloks sundhedsaftale gav ekstra smæk på Twitter i denne uge, og politikere fra begge fløje afpatruljerede kommentarspor og hashtags. 

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft
Fakta
Vil du gerne vide, hvad de andre snakker om, men har ikke tid til at hænge på Twitter døgnet rundt? Så præsenterer Altinget hver fredag et udvalg af denne uges visdomsord, smalltalk og drillerier fra den sundhedspolitiske andedam.

Så blev det juleaften i Statsministeriet, og en blå sundhedsaftale kom endelig ud af sækken. Ikke mange minutter efter svømmede Twitter-feedet over med #PatientenFørst #RetteHænderTilRetteOpgave og #centraliseringsreform.

Søren mod sodavand
Vi starter imidlertid med en rigtig weekendbasker af et tweet fra Sundhedsstyrelsens direktør. Et nyt studie viser store sundhedsmæssige konsekvenser af det øgede forbrug af søde drikkevarer:

Sukkersøde drikkevarer forkorter livet. Hver daglig sodavand = 7 % øget død af alle årsager, 5% øget kræftdød og 10% øget hjertekardød. Overbevisende nyt videnskabeligt studie: https://t.co/YKAxAUKRkE #sundpol #SundhedForAlle

0:000:00