V og K: Krag må tage hjerte-udredning alvorligt

UDREDNING: V og K deler Hjerteforeningens og hjertelægers frygt for, at udrednings-retten bliver værdiløs for nogle grupper af hjertepatienter. Astrid Krag (SF) forventer, at regionerne er klar med udrednings-retten til aftalt tid.
Udrednings-retten skal sikre, at blandt andet patienter uden tegn på alvorlig hjertesygdom bliver udredt inden for 30 dage.
Udrednings-retten skal sikre, at blandt andet patienter uden tegn på alvorlig hjertesygdom bliver udredt inden for 30 dage.Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Og derfor har jeg selvfølgelig også en klar forventning om, at regionerne til den tid har tilpasset kapaciteten på sygehusene, så patienterne kan blive udredt inden for 30 dage eller få en udredningsplan. Og det gælder også for hjertepatienter, som ikke er henvist til et hjertepakkeforløb.

Astrid Krag (SF)
Sundhedsminister

Hvad sagde vi. Sådan lyder det nu fra både Venstre og Konservative i kølvandet på Hjerteforeningens og Dansk Cardiologisk selskabs advarsler om, at udreningsretten på hjerteområdet kan blive værdiløs, fordi der mangler udredningskapacitet.

LÆS: Hjerteforening tvivler på udredningsret

Læs: Hjertelæger udrednings-ret kræver lang indkøring

De to partier advarede allerede inden vedtagelsen af udrednings-retten i 2012 om, at udredningsretten kan blive værdiløs for nogle patienter. Er der for lang ventetid, kan patienterne ikke selv drage på privathospital som med behandlingsgarantien.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00