Ny debat: Hvordan skal AUB-midlerne styrke erhvervsuddannelserne?

NY DEBAT: Der er sat gang i forhandlingerne om, hvordan 500 mio. kroner om året kan skabe lærepladser og styrke erhvervsuddannelserne. Hvordan skal det gøres? Det spørgsmål stiller Altinget Uddannelse nu en række debattører.

Hvordan skal lærepladserne fremmes og de erhvervsfaglige uddannelser styrkes? Det stiller Altinget Uddannelse skarpt på i en ny debat.
Hvordan skal lærepladserne fremmes og de erhvervsfaglige uddannelser styrkes? Det stiller Altinget Uddannelse skarpt på i en ny debat.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Da regeringen og arbejdsmarkedets parter i maj landede en aftale om 5,4 milliarder kroner fra AUB-systemet, satte de en stor portion penge af til ”fremme af lærepladser og styrkelse af de erhvervsfaglige uddannelser”. 

500 millioner kroner om året skal fra 2021 således fordeles til nye initiativer på området. Det er imidlertid endnu ikke afklaret, hvad midlerne præcis skal gå til.  

Derfor har parterne netop sat sig tilbage til forhandlingsbordet, hvor de skal forsøge at blive enige om, hvordan midlerne skal fordeles.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00