Opsamling: Her er, hvad vi har lært af coronakrisen

Den seneste måned har en række uddannelsesaktører debatteret, hvad Uddannelsesdanmark kan tage med fra coronakrisen. Altinget Uddannelse giver dig her en opsamling på debatten.

Flere aktører har den seneste måned peget på, at online undervisning ikke kan erstatte den fysiske undervisning og det sociale fællesskab. Altinget Uddannelse samler her op på debatten om, hvad vi har lært af coronakrisen.
Flere aktører har den seneste måned peget på, at online undervisning ikke kan erstatte den fysiske undervisning og det sociale fællesskab. Altinget Uddannelse samler her op på debatten om, hvad vi har lært af coronakrisen.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Online og udendørs undervisning, bekymringer for eksaminer og ensomhed har de sidste 14 måneder været den nye normal på landets uddannelsesinstitutioner.

Coronakrisen har vendt op og ned på vilkårene for undervisningen, men hvad har vi egentlig lært af det seneste år? Det spørgsmål har en række uddannelsespolitiske aktører debatteret på Altinget Uddannelse den seneste måned.

Flere af debattørerne peger på, at coronakrisen har vist lært os meget af det, vi i forvejen vidste. Blandt andet at styrken ved det sociale fællesskab i klasseværelserne ikke kan erstattes af online undervisning, men at nogle elever samtidig trives i den virtuelle undervisning.

0:000:00