12. december: Britt Bager

JULEKALENDER: Britt Bager (V) er ny i Folketinget, og hun er meget inspireret af Venstre-nestoren Bertel Haarder. I dagens kalenderinterview fortæller hun blandt andet, at hun bedst kobler af hjemme sammen med sin kæreste og deres ti måneder gamle søn.

Hvorfor gik du ind i politik?

Jeg læste jura, og det førstes studiejob, jeg søgte, var ved Venstre på Christiansborg. Så gik det slag i slag derfra. Jeg skulle have arbejdet som jurist, men da jeg startede hos Venstre, blev jeg ret hurtigt hooked på det.

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?

Jeg er kulturordfører, og Bertel Haarder (V) er jo kulturminister. Det er helt fantastisk at få lov til at arbejde sammen med en, der er så rutineret og har så meget parlamentarisk erfaring.

Jeg opfatter ham som en sindssygt dygtig politisk håndværker, der bare er dygtig til at få partierne til at mødes og opnå et kompromis, så alle føler sig tilgodeset.

Hvilken politiske modstander har du mest respekt for?

Umiddelbart er det Kristian Thulesen Dahl (DF), der falder mig ind. Han er dygtig og saglig i sin argumentation. Siden han er blevet formand, har han haft en evne til at skille sig ud.

Jeg kan godt lide at lytte på ham, når han er i debatter.

Er du stadig i politik om fem år?

Ja. Vi politikere opererer jo i tre-fire års termer fra folketingsvalg til folketingsvalg, men jeg har da en ambition om at blive i politik i mere end en valgperiode.

Den første periode er sådan en, hvor man bliver bekendt med sit område og finder sig selv som politiker.

Hvad er den bedste politiske aftale, du har været med til at lave?

Jeg sad med ved politiforhandlingerne. Det har været sindssygt lærerigt, fordi det er så stor en aftale. Det bliver den, der er det vildeste.

Hvad gør du for at koble af?

Jeg er sammen med min familie. Jeg har en lille dreng på 10 måneder, så hvert minut jeg har muligheden, er jeg sammen med ham og min kæreste.

Er der nok minutter?

Nej, det er der ikke. Det er svært at finde tiden. Vi er jo kun 16 gruppemedlemmer tilbage på Borgen. Så der er mulighed for at gøre en hel masse som nyt medlem, fordi vi er så lille en gruppe.

Det er svært at finde en balance imellem at lave det, du allerhelst vil, og så være sammen med din familie.

Hvad er den bedste bog, du har læst i år?

Kronvidnet. Den har sit udspring i Aarhus, hvor jeg er fra, og foregår i den periode, hvor jeg var ung i Aarhus.

Det er en megafed bog for det første, og for det andet er mange af de steder, den beskriver, caféer og diskoteker, hvor alle almindelige aarhusianere er kommet.

Har du en yndlings tv-serie?

Jeg har set Broen om søndagen, og det er faktisk lykkedes mig at se alle afsnittene i fjernsynet. Jeg ved ikke, om det nogensinde er lykkedes mig før.

Men ellers ser jeg også House of Cards og Homeland. Der ser jeg de afsnit, der nu er kommet. Der kan man bare se et afsnit, når det passer, eller otte afsnit i træk.

Har du et motto?

Nej. Er der nogen, der har det?

Ja.

Nå. Fedt nok. Det har jeg så ikke.

Hvad er det mærkeligste eller bedste, der er sket for dig i 2015?

Nu blev jeg mor i 2014, så det er lidt svært at sammenligne. Men indtil nu er det at blive valgt ind. Også fordi det var overraskende, i og med vi gik så meget tilbage. I min kreds fik vi syv mandater ved sidste valg, og denne gang var vi fire.

En ting er, når man opnår noget, som man næsten kan regne ud vil komme til at ske, men når noget er så uforudsigeligt og overraskende, er det en ekstra glæde. I hvert fald for mig.

Hvad ser du mest frem til i 2016?

Jeg har simpelthen så travlt, så jeg glæder mig så meget til sommerferie.

Forrige artikel Løkke i Bruxelles: Danmark kan ikke være fuldt med i Europol Løkke i Bruxelles: Danmark kan ikke være fuldt med i Europol Næste artikel DF-top støtter Blixt i HPV-sag DF-top støtter Blixt i HPV-sag