22. december: Karina Due

JULEKALENDER: Dansk Folkepartis Karina Due slapper bedst af, når hun en sjælden gang er hjemme til tirsdagsbanko Kjellerup. Det fortæller hun i dagens kalenderinterview, hvor hun også afslører sit motto, og hvilken politisk modstander hun har mest respekt for. 

Hvorfor gik du ind i politik?

Fordi jeg ikke kunne lade være. Så enkelt er det. Det er 7-8 år siden, jeg stillede op til byrådet i Silkeborg første gang.

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?

Pia Kjærsgaard er så sej. Hun har simpelthen ben i næsen. Den styrke, den lille kvinde besidder.

Jeg kan ikke forestille mig andre, der har kunnet gå så meget igennem, som hun har, og komme ud på den anden siden som Folketingets formand.

Hvilken politiske modstander har du mest respekt for?

Bertel Haarder. Han er så klog, den mand, og så er han et dejligt menneske. Så ham har jeg stor respekt for.

Jeg har kun hilst på ham nogle få gange, men man kan mærke, at han er et dejligt menneske. Og så ved han altså, hvad han snakker om.

Er du stadig i politik om fem år?

Ja, på den ene eller den anden måde. Det er det her, jeg gerne vil.

Hvad er den bedste politiske aftale, du har været med til at lave?

Jeg har ikke rigtig været med i noget endnu. Men for hvad, Dansk Folkeparti har været med til, må det være stramningerne af udlændingeloven.

Vi var et sted henne efter den røde regering, hvor det hele flød. Vi var nødt til at stramme op.

Hvad gør du for at koble af?

Hvis jeg en sjælden gang er hjemme om tirsdagen, tager jeg til bankospil. Der kobler jeg fuldstændig af.

Det er hjemme i Silkeborg. Vi er en 80-100 mennesker, der spiller bankospil om tirsdagen. Men det er ikke ret tit, jeg er hjemme om tirsdagen længere.

Hvad er det største, du har vundet?

Det er jo kødpakker og sådan nogle ting.

Hvad er den bedste bog, du har læst i år?

Det er På sporet af det etiske menneske, som Sebastian Nybo har skrevet sammen med Dalai Lama.

Den fik mig til at tænke over, hvordan vi er som mennesker, og hvordan vi bør være. Vi skal være gode ved hinanden og have respekt for hinanden.

Generelt er jeg opdraget til at være et godt menneske og til at tro godt om andre. Jeg kan så mærke i det politiske liv, at det ikke er altid, andre folk vil én noget godt. Så det er lidt en anden kultur.

Har du en yndlings tv-serie?

Robinson Ekspeditionen. Det er simpelthen så plat, men det er faktisk min favorit.

Det er det samspil mellem mennesker, som bliver udsat for nogle forskellige ting. Jeg kan godt lide at se, når det får det bedste og værste frem i mennesker.

Har du et motto?

Selv tykke mennesker kan få tynd mave.

Hvad er det mærkeligste eller bedste, der er sket for dig i 2015?

At blive valgt ind i Folketinget var mærkeligt og godt på en gang. En total omvæltning af hele mit liv. Men jeg befinder mig rigtig godt.

Hvad ser du mest frem til i 2016?

At vi får meget mere af vores politik igennem i Dansk Folkeparti. Noget af det, der står mit hjerte nært, er det her dyrepoliti. Jeg håber, 2016 bliver året, hvor det bliver etableret.

Det skal frigive nogle ressourcer fra det almindelige politi og være en enhed, som kan optrevle alle de her sager om dyremishandling. Vi skal sørge for strengere straffe og have sagsbehandlingstiden ned.

Forrige artikel Asyltal for november er det højeste for 2015 Asyltal for november er det højeste for 2015 Næste artikel Her er den nye landbrugspakke Her er den nye landbrugspakke