Det sker i dansk politik: Støjberg i krydsild om statsborgerskab

OVERBLIK: Folketinget holder stadig mødefri, så der er stille i Folketingssalen. Den politiske sæson er dog ved at komme op i gear, og her er, hvad du skal holde øje med i den kommende uge. 

Anne Justesen

Tirsdag har Enhedslisten kaldt integrationsminister Inger Støjberg (V) i samråd om statsborgerskabssagen. Sagen startede, da Støjberg onsdag meddelte, at Folketingets Indfødsretsudvalg skulle genbehandle omkring 2.500 sager om statsborgerskab, hvor udvalget tidligere har givet dispensation. Det ville udvalget ikke være med til. Det endte med, at udvalget endnu en gang gav dispensation i alle sager. 

Til samrådet tirsdag skal Inger Støjberg så blandt andet svare på, hvorvidt regeringen nu har til hensigt at følge udvalgets indstilling, om at de ansøgere, der har fået dispensation, skal optages på det lovforslag til oktober, som giver dem statsborgerskab. 

EU-Kommissionsformand Jean-Claude Juncker holder onsdag sin såkaldte State of the Union-tale for Parlamentet. I talen vil Juncker analysere det forgange år, og han vil fremsætte sine forslag for fremtiden. Der er efterfølgende debat med parlamentarikerne. Følg med på Altinget: eu.

Torsdag er der møde i Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget og Europaudvalget. Det er første gang, den nye regering skal fremlægge, hvordan man vil gå til klimaforhandlingerne i Paris til december. Det sker oven på et par ugers kritik af regeringen for at sænke klimaambitionerne

Fredag er der debat om frihandelsaftalen mellem EU og USA (TTIP). EU's handelskommisær, Cecilia Malmström, vil fortælle om de nuværende forhandlinger om TTIP, og udenrigsminister Kristian Jensen (V) taler om, hvad Danmarks interesser er i aftalen. Det sker kl 14.30 hos Dansk Arkitektur Center i København.

I afdelingen for runde fødselsdage kan nævnes Beskæftigelsesministeriets departementschef Peter Stensgaard Mørch, som onsdag fylder 40. Torsdag fylder tidligere V-minister Svend Aage Jensby 75 år, og samme dag kan S-formand Mette Frederiksens rådgiver Martin Rossen fejre sin 40-års fødselsdag.

Og så kan der selvfølgelig altid ske alt muligt andet, så følg med på Altinget.dk.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00