16 år med Merkel er slut – lyt til Altingets podcast om den afgående kansler

Hvem var Angela Merkel, og hvad havde hun af betydning for Tyskland, verden – og for Danmark? Bliv klogere på hende - og på hvad der venter for Tysklands næste kansler - i Altingets podcastserie: I Merkels fodspor.

Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter

Over fem afsnit har Altingets Europapolitiske analytiker, Thomas Lauritzen, og Tænketanken Europas direktør, Lykke Friis, gået i Angela Merkels fodspor for at blive klogere på den nu afgående kanslers betydning.

I første afsnit er de to på besøg i Templin, hvor Merkel er vokset op, og fortæller, hvordan hendes opvækst senere har været med til at forme hendes politik.

 

I andet afsnit er de to i Berlin og dykker ned i, hvad murens fald betød for Angela Merkel og hendes muligheder, og hvordan hun kom ind i tysk politik.

 

I dette afsnit fokuserer Thomas Lauritzen og Lykke Friis på Danmark, og den tidligere danske statsminister Anders Fogh Rasmussen forklarer, hvad Merkel havde af betydning for Danmark, og hvad Merkel betød for Anders Fogh selv.

 

Merkel har været helt central i et væld af europæiske kriser. I dette afsnit dykker Thomas Lauritzen og Lykke Friis ned i dem, og i dette afsnit er EU-kommissær Margrethe Vestager også på besøg for at tale om Europa og Merkel.

 

16 år med Angela Merkel som kansler er slut. Hvem skal så tage over nu? Og hvad bliver nogle af de største opgaver for den nye kansler i Tyskland? Thomas Lauritzen og Lykke Friis har besøg af den tidligere danske ambassadør i Washington, Beijing og Berlin, Friis Arne Petersen, til at blive klogere på det.

 

Du kan finde alle udsendelserne i Altinget EU-podcasten her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Angela Merkel

Fhv. forbundskansler, Tyskland (CDU)
Fysiker, doktorgrad i kvantekemi

Lykke Friis

Direktør, Tænketanken Europa, præsident, Kræftens Bekæmpelse, formand, Det Europæiske Råd for Udenrigsrelationer (ECFR)
master i europæiske studier (London. 1992), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1993), ph.d. (Københavns Uni. 1997)

Thomas Lauritzen

Europa-analytiker, Altinget
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1994)

0:000:00