Anmeldelse af 
Signe Løntoft

Anmeldelse: Tempofyldt debat satte fingeren på økonomernes ømme punkt

DEBATANMELDELSE: Rødt hold vandt en overlegen udebanesejr, da fire cheføkonomer slyngede milliarder rundt på statsbudgettet i kampen om folkets gunst. 

Fire cheføkonomer i Alllinge. Selvom Mads Lundby Hansen ser gladest ud, var det rødt hold, der løb med sejren.
Fire cheføkonomer i Alllinge. Selvom Mads Lundby Hansen ser gladest ud, var det rødt hold, der løb med sejren.
Signe Løntoft

Fra cheføkonom til kræmmer – køber du deres reformer?
Arrangør: Dansk Arbejdsgiverforening
Deltagere: Anders Borup Christensen (cheføkonom, DA), Mads Lundby (cheføkonom, Cepos), Erik Bjørsted (cheføkonom, AE), Frederik I. Pedersen (cheføkonom, 3F).

Det er fint nok at kunne øge råderummet i Excel, men det nytter ikke meget, hvis man ikke kan få folkedybet med sig. Det var lektien til Blåt Hold (Anders Borup Christensen og Mads Lundby Hansen) i Dansk Arbejdsgiverforenings cheføkonom-battle.

Rødt Hold (Erik Bjørsted og Frederik I. Pedersen) vandt en overlegen udebanesejr, og selvom Mads Lundby Hansen skruede charmen på og fik leveret sine forslag om lavere skat i et utal af varianter, lykkedes det ham ikke at overtale folkedomstolen til så meget som en enkelt lille nedsættelse af hverken registreringsafgift eller dimittendsats.

Moderator Rolf Ejlertsen var tilpas skarp og skrap og roste panelet for at klare sig uden lommeregnere – "I kan jo godt i hovedet" – når de slyngede milliarder rundt på statsbudgettet. Set fra anmelderens stol vandt Rødt Hold, fordi de forsøgte at sætte ægte mennesker – og ikke bare "den typiske LO-arbejder" – på deres talgnideri. Danskerne hader at føle sig reduceret til plusser og minusser i velfærdsstatens regnskab.

Alt i alt en tempofyldt debat, der satte fingeren på den økonomiske videnskabs ømme punkt – at selv tørre tal kan være fyldt med bias. 

Hvem vandt: De røde vandt folkets gunst, men Mads Lundby Hansen førte på friske bemærkninger.

Bedste citat: Frederik I. Pedersen: "Vi vil gerne give virksomhederne ekstra tilskyndelse til at tage voksenlærlinge ..." Mads Lundby Hansen: "Ja, fordi økonomiske incitamenter virker!"

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00