19. låge i Altingets fotojulekalender: Demonstranternes klare budskab til Mette Frederiksen

Se hvilken lille historie, der gemmer sig bag dagens låge i årets foto-julekalender.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Arthur Cammelbeeck

Folketinget åbner hvert år i oktober – nærmere bestemt den første tirsdag i oktober. Dagen starter med, at de fleste folketingsmedlemmer mødes til gudstjeneste klokken 10 i Christiansborg Slotskirke. Her bliver de folkevalgte mødt af borgere, som oftest har stærke holdninger og kommer med tilråb. 

Altingets foto-julekalender 2021

Fotojournalist Arthur Cammelbeeck fortæller med 24 små historier om året, der er gået. Vi kommer forbi fornemme besøg fra udlandet, unge politiske talenter, efterårets valg og selvfølgelig et år, som har været præget af corona.

Hver dag gemmer på et billede og en historie, og der åbnes en ny låge hver dag på Altinget.dk.

Denne tirsdag havde jeg en tidlig fotoopgave i Forsvarsministeriet, og jeg skyndte mig over til kirken bagefter. Da jeg går hen ad Christiansborg Slotsplads, ser jeg en ring af demonstranter fra Extinction Rebellion, der holder skilte med store bogstaver, men bogstaverne giver ingen mening.

Da jeg kommer over på den anden side og finder et sted at fotografere, vender demonstranterne deres skilte, da Mette Frederiksen sammen med sin mand kommer gående fra Statsministeriet over til kirken. “Generationssvigt” er budskabet.

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00