Nyt fælles medieudspil fra R, SF og S

MEDIER: Radikale Venstre, Socialdemokraterne og SF har fremlagt et nyt, fælles medieoplæg for elektroniske medier. DR skal have mere frihed, hedder det blandt andet i udspillet.
Morten Øyen

Radikale Venstre, Socialdemokraterne og SF har fremlagt et nyt, fælles medieoplæg for elektroniske medier. Her er pressemeddelelsen, der præsenterer udspillet:

Partierne ønsker, at vi har stærke public service-medier. Derfor skal DR have mere frihed fra detailstyring og have et nyt Programforum, som kan være talerør for seerne. Licensen skal fremover opkræves efter en frameldeordning for virksomheder og private husstande.

Alle DR's kanaler, Folketingskanalen og nabolandskanaler skal være omfattet af must carry-forpligtelser, så de kan ses af alle danskere. Samtidig skal tv-seerne have bedre muligheder for at se store, nationale kultur- og sportsbegivenheder.

På radioområdet ønsker partierne at der tages stilling til sluk af FM-båndet i næste medieforligsperiode. Der skal nedsættes et hurtigt arbejdende udvalg, som kan komme med indstilling om fremtidens digitale radioplatform. Partierne mener, at P1, P2, P3 og P4 skal forblive hos DR på FM-båndet. Alle betaler licens, og derfor skal der også være radioudbud til alle fremover - uden reklameafbrydelser.
Partierne ønsker mere frit valg. Tv-seerne skal kunne vælge enkeltkanaler, frem for hele pakker, hvis de foretrækker det. Og der skal nedsættes et udvalg, som kan se på mulighederne for mere frit udbydervalg.

Public Service-Puljen skal ikke kunne give støtte til tv-kanaler, som ikke overholder dansk reklamelovgivning, og puljens formål skal udvides til at omfatte digitaliseringsprojekter og radioprojekter af høj kvalitet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jørgen Poulsen

Fhv. MF (R), fhv. generalsekretær, Dansk Røde Kors, fhv. DR-korrespondent (Stockholm, Hongkong og Washington)
journalist (Kalundborg Folketidende 1967)

Holger K. Nielsen

Fhv. MF (SF), minister og partiformand
cand.mag. i samfundsfag og dansk (Københavns Uni. 1979)

Mogens Jensen

MF (S), næstformand for Socialdemokratiet, fhv. minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde
Fagbevægelsens lederuddannelse (LO-Skolen 1999)

0:000:00