Om  
Klaus Hansen
Bo Damgaard

Klaus Hansen ny direktør for FilmFyn

Producentforeningens direktør Klaus Hansen skifter for første gang i mange år job og skal være direktør i FilmFyn. Han tiltræder sin nye stilling senest 30. juni.

Rasmus Nielsen

FilmFyn ansætter ny direktør. Det bliver Klaus Hansen, der tiltræder jobbet som administrerende direktør på fuld tid snarest muligt. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Han afløser Bo Damgaard, der havde stillingen i syv år.

Cand.jur. Klaus Hansen, 59 år, kommer fra en stilling som mangeårig leder af Producentforeningen, der er branche- og arbejdsgiverorganisationen for 120 virksomheder, der producerer film, tv og computerspil. Klaus Hansen har siden 2009 været direktør for Producentforeningen og før da sekretariatschef i foreningen gennem 15 år.

Klaus Hansen har haft et nært kendskab til FilmFyn fra før etableringen i 2003, hvor han var en del af idé-, udviklings- og etableringsprocessen. Klaus Hansen var bestyrelsesformand for FilmFyn fra etableringen og frem til 2014. 

Med den nye filmaftale på Christiansborg, opbakning fra nu ni fynske kommuner og et årligt budget på mere end 35 millioner kroner er det forventningen, at FilmFyns nye direktør kan sætte yderligere fart på udviklingen de kommende år. 

"FilmFyn skal være eksemplet for Fyn og hele Danmark, hvor investeringerne i filmkulturen skaber store oplevelser, vækst og synergier på tværs af alle genrer og platforme – både regionalt og nationalt," siger Klaus Hansen, der i pressemeddelelsen understreger, at FilmFyn fortsat skal være det ypperste eksempel på, hvordan kultur og erhverv kan gå hånd i hånd. 

"Vi glæder os meget til samarbejdet med vores nye direktør, siger FilmFyns formand, Ulla Østbjerg, og føjer til, at "der er ingen tvivl om, at FilmFyn får en direktør med indgående branchekendskab, stor erfaring med det politiske arbejde og store ambitioner på FilmFyns vegne." 

På torsdag mødes Producentforeningens bestyrelse og beslutter processen omkring ansættelsen af en ny direktør.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Klaus Hansen

Adm. direktør, FilmFyn, fhv. direktør, Producentforeningen
cand.jur. (Københavns Uni.)

Bo Damgaard

Fhv. direktør for FilmFyn, fhv. programchef ved TV 2, fhv. formand for Det Danske Filminstitut
cand.phil. (nordisk sprog og litteratur/massekommunikation, Aarhus Uni. 1982)

0:000:00