Om  
Mads Lebech
Rie Odsbjerg Werner

Mads Lebech stopper efter få måneder som adm. direktør i TryghedsGruppen

I januar 2019 tiltrådte Mads Lebech som ny adm. direktør i TryghedsGruppen. Nu stopper han, og en ny ledelse står allerede klar til at tage over.  

Kanishka Dastageer

Mads Lebech stopper som administrerende direktør i TryghedsGruppen efter at have været ansat i få måneder. Afløseren til hans stilling er allerede fundet.  

Det oplyser TryghedsGruppen i en pressemeddelelse.  

Mads Lebechs aftrædelse sker efter uenighed med bestyrelsen om den fremadrettede ledelse af TryghedsGruppen. 

Ifølge bestyrelsesformand Ida Sofie Jensen er beslutningen truffet i dialog mellem Mads Lebech og bestyrelsen.

"En enig bestyrelse har i dag aftalt med Mads Lebech, at han stopper som administrerende direktør for TryghedsGruppen. Bestyrelsen har løbende haft en dialog med Mads Lebech om hans og bestyrelsens syn på ledelsen af TryghedsGruppen fremadrettet. Vi er i enighed nået frem til den konklusion, at vi ikke deler samme opfattelse af dette," udtaler hun i pressemeddelelsen. 

Den nu tidligere administrerende direktør Mads Lebech tiltrådte sin stilling i januar 2019. Inden da var han administrerende direktør for Industriens Fond.

Han bekræfter i tråd med bestyrelsesformanden, at beslutningen om hans aftrædelse sker i enighed med bestyrelsen. 

"Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at det ikke blev til længere tid i TryghedsGruppen. Men omvendt har jeg også været i gamet længe nok til at vide, at holdninger og synspunkter indimellem kan være så forskellige, at man må stoppe samarbejdet. Derfor er jeg i al mindelighed blevet enig med bestyrelsen om, at det er et godt tidspunkt, at vores veje skilles," udtaler han.

TryghedsGruppen går tilbage til en tidligere ledelseskonstruktion for at sikre, at direktionen har kompetencerne til at varetage alle benene i en kompleks virksomhed. 

Mads Lebech bliver afløst af tidligere direktør i TryghedsGruppen Rie Odsbjerg Werner, der fra 2013 til 2017 var ansat som underdirektør. Hun kommer fra en stilling som ejer og administrerende direktør i virksomheden MonkeyMinds og strategisk rådgiver i den amerikanske velgørenhedsorganisation Peace of Mind, der arbejder for at integrere mindfulness i grundskoler verden over.  

Hun er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 2005 og har efterfølgende taget en MBA i strategi og forretningsudvikling ved Solvay Brussels School.

Den nye administrerende direktør forlod sin stilling som underdirektør i 2017 for at følge med sin mand til USA, hvor hun har boet i et par år. 

Samtidig ansættes konstitueret CFO Ulrik Andersson i en nyoprettet stilling som økonomidirektør. Han er uddannet kandidat i forsikringsmatematik fra Københavns Universitet i 1998. 

TryghedsGruppens nye direktion består dermed af følgende. 

  • Adm. direktør Rie Odsbjerg Werner 
  • Økonomidirektør Ulrik Andersson 
  • Direktør for TrygFonden Gurli Martinussen
  • Den nye økonomidirektør Ulrik Andersson tiltræder 15. maj 2019. Han er desuden konstitueret adm. direktør for TryghedsGruppen, frem til Rie Odsbjerg Werner tiltræder sin nye stilling 1. september 2019.

TryghedsGruppen ejer forsikringsselskabet Tryg og TryghedsFonden.

Den 51-årige afgående administrerende direktør Mads Lebech var fra 2001 til 2009 borgmester på Frederiksberg. Han har desuden en række bestyrelsesposter i dansk fonds- og erhvervsliv.

Han er blandt andet næstformand i henholdsvis By & Havn og Tivoli samt bestyrelsesmedlem i Nordea Invest.  

Mads Lebech er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet i 1997.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mads Lebech

Direktør, A.P. Møller Fonden, bestyrelsesmedlem, Fondenes Videnscenter, medlem, Komiteen for God Fondsledelse
cand.jur. (Københavns Uni. 1997)

Rie Odsbjerg Werner

Adm. direktør, TryghedsGruppen, næstformand for Fondenes Videnscenter
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2005), MBA Bruxelles 2010

0:000:00