Om  
Peter Engberg Jensen
Gurli Martinussen

Den Sociale Kapitalfond får ny bestyrelsesformand

Peter Engberg Jensen bliver ny bestyrelsesformand for Den Sociale Kapitalfond. Han afløser Gurli Martinussen. Samtidig indtræder to nye medlemmer af bestyrelsen.

Den Sociale Kapitalfond har valgt Peter Engberg Jensen, tidligere administrerende direktør i Nykredit, som ny bestyrelsesformand. 

Det skriver kapitalfonden i en pressemeddelelse.

Peter Engberg Jensen kommer til at stå i spidsen for at implementere en række redskaber til sociale løsninger via investeringer. Det er løsninger som social accelerering af virksomheder, sociale effektinvesteringer og direkte investeringer i socialt ansvarlige virksomheder. 

Peter Engberg har siden 2014 været bestyrelsesmedlem af Den Sociale Kapitalfond, der investerer kapital og kompetencer i virksomheder og organisationer, som bidrager til at løse sociale problemer. Det er nu meningen, at hans erfaring med bank- og finansverdenen skal bidrage til, at de nye redskaber kan implementeres på markedslignende vilkår.

"Jeg er overbevist om, at vi i fremtiden ser et stigende marked og behov for investeringer i virksomheder og aktiviteter, der understøtter social innovation," forklarer Peter Engberg Jensen i pressemeddelelsen og fortsætter:

"Den Sociale Kapitalfond har vist overbevisende resultater, der understøtter både den sociale og økonomiske bundlinje. Det skal vi nu skalere på markedsvilkår, så det bliver til gavn for flere," siger han.

Peter Engberg overtager posten som bestyrelsesformand fra Gurli Martinussen fra Trygfonden, der har været formand siden 2012. Hendes afgang som bestyrelsesformand falder sammen med, at hun fra september stopper som direktør i Trygfonden.

Det er Trygfonden, som har været med til at stifte Den Sociale Kapitalfond i samarbejde med Lars Jannick Johansen.

Det bliver Ulrik Andersson, økonomidirektør i Tryghedsgruppen, som erstatter Gurli Martinussen som nyt bestyrelsesmedlem. 

Desuden udtræder også Mads S. Rasmussen af bestyrelsen. Han bliver erstattet af medstifter og administrerende direktør i rekrutteringsfirmaet Moment, Morten Højberg.

Bestyrelsen for Den Sociale Kapitalfond består derfor nu af:

  • Peter Engberg Jensen (formand), professionelt bestyrelsesmedlem og rådgiver
  • Ulrik Andersson, økonomidirektør i Tryghedsgruppen
  • Morten Højberg, stifter og administrerende direktør i vikar- og rekrutteringsbureauet Moment A/S
  • Lars Jannick Johansen, stifter af Den Sociale Kapitalfond og managing partner for Den Sociale Kapitalfond Invest
  • Katinka Greve Leiner, direktør for Ferd Sosiale Entreprenører
  • Jesper Højberg Christensen, direktør for innovations- og forskningscentret Nextwork A/S, samt stifter og medejer af Advice A/S og Kommunikationsforum A/S
  • Britt Wendelboe, programchef i TrygFonden for trivsel og sociale investeringer

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Engberg Jensen

Formand, Den Sociale Kapitalfond og Augustinus Fabrikker, bestyrelsesmedlem, Pension Danmark og 15. juni Fonden, adj. professor, CBS
cand.polit. (Københavns Uni. 1978), ISMP (Harvard Business School 1992)

Gurli Martinussen

Bestyrelsesforkvinde, Ebbefos Fonden, foreningen Diversity Works/Send Flere Krydderier og Rådet for Sociale Investeringer i Aarhus Kommune. Bestyrelsesmedlem SDU, Gigtforeningen, Fonden Just Human og Vikingeskibsmuseet i Roskilde
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. i 1987)

0:000:00