Om  
Tanja Larsson

Fik flere stemmer end Sass Larsen: Her er hans afløser

Tanja Larsson træder ud af byrådet i Faxe Kommune for at afløse Henrik Sass Larsen i Folketinget. Den nye folketingspolitiker ”er fuldstændig blæst bagover”, fortæller hun.

Sofie Hvemon

Tanja Larsson er nyt folketingsmedlem for Socialdemokratiet. Det skriver DR.

Hendes tiltræden sker i kølvandet på Henrik Sass Larsens jobskifte til DVCA, brancheforeningen for virksomhedsinvestorer i Danmark.

Med sine 4.197 personlige stemmer overgik Tanja Larsson faktisk Henrik Sass Larsens stemmetal til folketingsvalget i juni. Alligevel måtte hun tage til takke med posten som førstesuppleant på grund af Socialdemokratiets listestemmer. Læs mere om det her.

Med Henrik Sass Larsens exit indtager Tanja Larsson så alligevel den landspolitiske scene:

”Jeg var fuldstændig blæst bagover og overrasket. Jeg havde slet ikke set det komme. Jeg måtte lige gå en tur i skoven med slukket telefon for lige at lade det synke ind,” udtaler den nye folketingspolitiker til TV 2 Øst.

Ifølge Socialdemokratiets egne regler skal Tanja Larsson træde ud af byrådet i Faxe Kommune, hvor hun har siddet siden 2017. Her er hun ellers medlem af både Beskæftigelses- og Integrationsudvalget samt Plan- og Kulturudvalget.

Det nye folketingsmedlem har tidligere givet udtryk for, at afgiften på cigaretter skal sættes op, at integrationsydelsen skal hæves, og at det skal være obligatorisk for virksomheder at have et bestemt antal kvinder i bestyrelsen. Du kan læse mere om hendes holdninger til forskellige emner her.

Tanja Larsson er uddannet fysioterapeut og er i gang med en kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab ved Lunds Universitet. Hun har tidligere boet i Bulgarien, USA, Tyskland og Schweiz.

Se TV 2 Østs interview med Tanja Larsson her.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Tanja Larsson

Fhv. MF (S)
fysioterapeut

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024