Mette Frederiksen vil have flere i arbejde: "Vi har behov for en form for ny værdikamp"

Onsdag talte statsminister Mette Frederiksen (S) på Dansk Erhvervs Årsdag om behovet for mere arbejdskraft. Særligt landets arbejdsløse bliver nøglen på den lange bane, var et af budskaberne fra statsministeren. Også Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, Dansk Erhvervs direktør, Brian Mikkelsen, var på talerstolen. Se de tre taler nederst i artiklen.

Andreas Wind

For mange danskere er ikke i arbejde. 

Det var et af de væsentligste pointer statsminister Mette Frederiksen (S) havde med til Dansk Erhvervs Årsdag onsdag.

Her var det helt store tema, hvordan man sikrer, at dansk erhvervsliv har adgang til den arbejdskraft, de har brug for, når de skal tilbage på fuld styrke efter halvandet år med corona. Arbejdskraft er nemlig allerede nu en mangelvare, lyder analysen.

Mette Frederiksen brugte en stor del af sin taletid på de arbejdsløse:

"Vi har behov for en form for ny værdikamp. For det at gå på arbejde og stå op om morgenen og tænke: 'Det vigtigste, jeg skal gøre i dag, er at forsørge mig selv og min familie og give et bidrag'. Det skal vi have mange flere danskere til at tænke." 

Ifølge Mette Frederiksen er en af de vigtigste langsigtede løsninger på manglende arbejdskraft at få endnu flere arbejdsløse i job.

Da statsministeren blev spurgt til Dansk Erhvervs konkrete forslag om blandt andet at hæve topskattegrænsen samt at sænke beløbsgrænsen for udenlandsk arbejdskraft, gav hun ingen tydelige svar:

"Der er nogle nuancer, vi skal diskutere videre. Jeg vil bestræbe mig på, at vi ikke bruger al vores tid på ikke at lukke hinandens gode idéer ned. Jeg håber, at mine politiske kollegaer vil prøve at gøre det samme," lød det fra Mette Frederiksen.

Se talerne her: 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Jakob Ellemann-Jensen

Fhv. vicestatsminister og økonomiminister, fhv. partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)

Brian Mikkelsen

Adm. direktør, Dansk Erhverv, bestyrelsesformand, Nationalmuseets Museumsråd, bestyrelsesnæstformand, Kraks Fond, bestyrelsesnæstformand, Ove K investfond, formand, Ordrupgaard Advisory board, bestyrelsesmedlem, ATP, bestyrelsesmedlem, Pension Danmark
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)









0:000:00