3. december: Jan Erik Messmann

JULEKALENDER: Når Dansk Folkepartis Jan Erik Messmann skal koble af, sejler han en tur på Furesøen i sin lille jolle. Og så er julen til tider blevet et lidt for stort ræs, fortæller han i dagens julekalender-interview.

Hvorfor gik du ind i politik?

Fordi jeg synes, det er spændende. Jeg har altid interesseret mig for politik, men jeg har bare aldrig fundet tid til det, og aldrig troet nok på mig selv i forhold til, at det var noget, jeg kunne komme til. Men det var det så.

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?

Jeg har helt fra starten været inspireret af Pia Kjærsgaard (DF). At komme op og blive til det, hun er, og bygge det op, som hun har gjort, er fascinerende. Der er mange dygtige politikere, men jeg synes, at hun gør et eller andet specielt, som jeg sætter pris på.

Hvilken politisk modstander har du mest respekt for?

Jeg synes, at mange er rigtig dygtige, og jeg synes, det er super spændende at sidde og forhandle om ting og sager med dem. Alle partier har gode politikere, og jeg kan ikke komme op med et bestemt navn. Alle, der sidder inde på Borgen, gør deres bedste for at gøre et godt stykke arbejde.

Er du stadig i politik om fem år?

Det kommer an på mit helbred. Jeg skulle være gået ind i politik for 40 år siden, men nu har jeg så først gjort det nu. På nuværende tidspunkt har jeg det godt og er glad og tilfreds, men om fem år har jeg jo en alder, som Bertel Haarder og Marianne Jelved har nu. Hvis man ikke har det godt helbredsmæssigt, tror jeg ikke det er så sjovt. Der skal man nok tage vare på sit helbred først.

Hvad er den bedste politiske aftale, du har været med til at lave?

Jeg har ikke været med til så meget, men jeg har kæmpet hårdt for motorvejens forlængelse ved Hillerød. Og nu er den vist ved at gå igennem, og det er jeg super glad for. Det er virkelig vigtigt, for der er alt for mange ulykker ved Allerød, hvor motorvejen går over i tresporet vej.

Hvad er din bedste juletradition?

Det allerbedste ved julen er, at man er samlet med sin familie. Da jeg var barn glædede jeg mig til at bage kager med min mor og til at skulle pakke gaver ud. Men som voksen glæder jeg mig mere til at have ro og fred i familiens skød, hygge mig og gøre nogle ting, som der ellers ikke er tid til til daglig.

Hvad gør du for at koble af?

Når jeg kobler af, så går jeg normalt i haven. Det nyder jeg. Jeg kan også godt lide at tage en tur i min lille jolle på Furesøen og bare sejle rundt, nyde vejret og se på naturen.

Hvad er den bedste bog, du har læst i år?

Jeg har læst så mange bøger, men den seneste var En mand, der hedder Ove, og den sagde mig meget på mange forskellige måder. Jeg synes, det var en skøn bog at læse, og jeg har også set filmen.

Har du en yndlings tv-serie?

På Netflix er der en serie, der hedder Lilyhammer, og den er vanvittig sjov. Den vil jeg anbefale til alle, for den er virkelig god.

Har du et motto?

Der er nok mange, som har det samme, men mit motto er ”Lev livet fuldt ud, og gør det i dag før i morgen”. I morgen er det måske for sent. Og så lever jeg også efter sætningen ”Gør mod andre, hvad du ønsker de skal gøre mod dig.”

Hvad glæder du dig mest til ved jul?

Det er sådan set bare at kunne slappe af. Jeg synes nogle gange, at julen er blevet et lidt for stort ræs med større og større gaver, hvor man bruger flere og flere penge, og det synes jeg ikke er ideen med julen.

Hvad er det bedste, der er sket i 2016?

Hverdagen bringer mange skønne ting med sig, men også dumme ting. Jeg synes bare livet er herligt i al almindelighed, og der er ikke noget, jeg kan fremhæve som mere fantastisk end andet.

Hvad ser du mest frem til i 2017?

Jeg er meget spændt på, hvordan den nye regering klarer sig. Og så glæder jeg mig til at være med til at vise, at vi i DF tager et ansvar, som virkelig betyder noget.

Forrige artikel Sundhedsminister: Nægter at bære paranoiabriller og staniolhjelm Sundhedsminister: Nægter at bære paranoiabriller og staniolhjelm Næste artikel Eksperter: Her ligger Løhdes opgaver Eksperter: Her ligger Løhdes opgaver
Johnson taber afstemning: Skal bede EU om udskydelse af Brexit

Johnson taber afstemning: Skal bede EU om udskydelse af Brexit

BREXIT: Et flertal i det britiske underhus har stemt for en lov, der betyder, at den nye Brexit-aftale først kan godkendes, når al nødvendig lovgivning er på plads. Det betyder også, at den britiske premierminister Boris Johnson er nødt til at bede EU om en forlængelse.