Om  
Morten Sol Petersen

Sydfynsk kommunalpolitiker anmeldt for vold

Morten Sol Petersen, der er kommunalpolitiker i Svendborg, er blevet anmeldt for vold mod en tidligere byrådskollega.

Michael Ellegaard

Morten Sol Petersen, der er løsgænger i byrådet i Svendborg Kommune og medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, er blevet anmeldt for vold med tidligere byrådsmedlem Knud Albertsen.

Det skriver Fyns Amts Avis.

"Jeg er blevet overfaldet i mit eget hjem, sådan er det. Jeg blev nærmest slået ud. Det var min kone, der fik stoppet ham," udtaler Knud Albertsen til Fyns Amts Avis.

Ifølge Knud Albertsen er både han og konen psykisk ødelagt af overfaldet, som har taget hårdt på dem. Til Fyns Amts Avis forklarer han, at han render rundt med hjernerystelse og ønsker at få den uhyggelige oplevelse på afstand.

"Jeg har været ved egen læge og er blevet ct-scannet, og så har jeg været ved øre-, næse-, halslæge, fordi der er sket noget med min næse. Og så har jeg fået at vide, at jeg skal holde mig i ro, fordi jeg har hjernerystelse," forklarer Knud Albertsen.

Claus Olsen, der er Morten Sol Petersens advokat, afviser, at hans klient har modtaget en anmeldelse for vold.

"Jeg har intet hørt fra Fyns Politi. Jeg har ikke modtaget en sigtelse og heller ikke hørt om ønsket om en afhøring, og så længe jeg ikke har det, har jeg ingen kommentarer," siger han.

Brian Dybdahl, der er senioranklager hos anklagemyndigheden ved Fyns Politi, bekræfter dog, at politiet modtog en anmeldelse fra Knud Albertsen om overfaldet, der skulle have fundet sted 16. marts.

Senioranklageren bekræfter ligeledes, at det er Morten Sol Petersen, der er blevet anmeldt for vold.

Ifølge Knud Albertsen er han og hans kone gode venner med Morten Sol Petersen og dennes kæreste.

"Vi havde inviteret dem til en gang frokost. Helt venskabeligt. Der havde ikke været problemer eller intriger forud, og der var heller ingen uoverensstemmelser under besøget. Ikke det, der ligner, men pludselig ryger han op som en trold af en æske. Der farer en djævel i ham," forklarer Knud Albertsen.

Fører anmeldelsen til dom, risikerer Morten Sol Petersen at blive smidt ud af byrådet. I så fald står den 25-årige Johan Emil Rasmussen (DF) klar til at overtage pladsen i byrådet.

Morten Sol Petersen var oprindeligt blevet valgt ind i byrådet for Dansk Folkeparti, men blev i 2018 ekskluderet fra partiet, ifølge ham selv på grund af hans utilfredshed med valget af Dorthe Ullemose som kommunal gruppeformand.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Sol Petersen

Byrådsmedlem (løsgænger), Svendborg Kommune

0:000:00