6. december: Pernille Bendixen

JULEKALENDER: Altinget bringer hver dag frem mod juleaften et interview med en folketingspolitiker. I dag er det Dansk Folkepartis Pernille Bendixen, der mener, at det danske samfund på nogle punkter har udviklet sig til en barnepigestat.

Hvorfor gik du ind i politik?

Jeg blev træt af at sidde foran fjernsynet og se på alle politikerne uden at kunne svare igen eller stille spørgsmål. Jeg blev opvakt, og det var starten.

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?

Det har Kristian Thulesen Dahl, og det var nok også ham, der fik mig til at blive DF'er. Han virker altid så ordentlig, troværdig og meget saglig.

Modsat nogle andre er han aldrig skinger. Han hæver ikke ikke stemmen. Det må være pragteksemplet på en god politiker.

Hvilken politiske modstander har du mest respekt for?

Margrethe Vestager var god for Radikale Venstre og virkede som en god formand. Hun var også saglig at høre på, så hende har jeg meget respekt for.

Er du stadig i politik om fem år?

Hvis jeg selv får lov at vælge, så er jeg. Det er et meget spændende arbejde at have.

Man kommer utrolig langt omkring, man får enormt meget viden, og der er ubegrænset mulighed for at arbejde med en sag. Det er helt vildt spændende.

Hvad er den bedste politiske aftale, du har været med til at lave?

Jeg har ikke været med til at lave nogen i Folketinget endnu.

Men i Odense Byråd fik vi på et tidspunkt sat nogle penge af til uddannelse af dagplejere. Det havde jeg kæmpet rigtig meget for, og det kommer jeg også til at kæmpe for i Folketinget. Men det var virkelig en af de gode dage.

Hvad gør du for at koble af?

Jeg går nogle lange ture og hører lidt musik. Jeg hører alt muligt, alt efter hvad sindsstemning jeg er i. Der er ikke noget fast.

Hvad er den bedste bog, du har læst i år?

Flaskepost fra P af Jussi Adler Olsen. Jeg er i gang med nummer fem. De er helt vildt gode og spændende.

Jeg elsker de to karakterer. Ham Carl Mørck er utrolig uhøflig over for folk, og det synes jeg egentlig er meget sjovt.

Har du en yndlings tv-serie?

Det er begrænset, hvad man får lov at følge med i. Men da The Walking Dead kørte, så vi alle sammen den. Ellers er det Broen.

Har du et motto?

Nød lærer nøgen kvinde at spinde - det er en af dem, jeg rigtig godt kan lide.

Som samfund er vi nogle gange lidt forkælede, men hvis man virkelig er i nød, så kan man rigtig meget. Det er ikke altid, samfundet behøver at holde hånden under én, og jeg synes, vi er blevet lidt for meget barnepigestat.

Hvad er det mærkeligste eller bedste, der er sket for dig i 2015?

Det bedste var at blive valgt til Folketinget.

Hvad ser du mest frem til i 2016?

Jeg ser frem til at blive helt fortrolig med folketingsarbejdet, så jeg ikke hele tiden behøver at spørge om, hvordan man laver et §20-spørgsmål, stiller spørgsmål mundtligt til ministeren og sådan nogle ting.

Man har jo rigtig mange muligheder som folketingsmedlem, hvis der er noget, man gerne vil. Det er svært at navigere rundt i, hvad den rigtige metode er.

Så glæder jeg mig selvfølgelig til at få sat nogle aftryk på det område, som jeg har.

Forrige artikel Regeringen mangler finansiering af nye asyludgifter Regeringen mangler finansiering af nye asyludgifter Næste artikel Obama i Paris: Mere indenrigspolitik end klima Obama i Paris: Mere indenrigspolitik end klima