6. december: Troels Ravn

JULEKALENDER: Altinget bringer hver dag i december et interview med en folketingspolitiker. I dag er det Troels Ravn (S), der blandt andet elsker, når der er tid til at se et par afsnit Klovn eller løbe en tur.

Hvorfor gik du ind i politik?
Jeg følte, at jeg havde et behov for at gøre noget ved verdens uretfærdigheder og tilstanden herhjemme. Det var en oprigtig indignation. Jeg mener, at der er for mange, der har for travlt med at rage til sig uden at have blik for fællesskabet. Vi skal have alle med, så det var ud fra tankegangen om, at alle mennesker har et potentiale, og det gælder om at få alle med. 

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?
En mand som Thorkild Simonsen (S), der arbejdede på asyl- og integrationsområdet, som jeg selv arbejder med i dag. Som integrationsminister var Thorkild Simonsen i mine øjne den første, der for alvor begyndte at tage det her område alvorligt, men på en god måde. Han bidrog både med menneskelighed og med erkendelse af, at vi skulle have styr på vores flygtningestrømme og integrationspolitik. 

Hvilken politisk modstander har du særligt respekt for?
Hvis jeg skal nævne en, må det være Birthe Rønn Hornbeck (V). Selvom jeg langt fra er enig i alt, hvad hun siger, så må jeg jo indrømme, at måden, hun agerer på som politiker, har en autenticitet og ægthed, som jeg godt kunne tænke mig, var mere generel. Hun tør at være modsat, og hun tør at opponere mod sine egne. Derudover har hun et meget stærkt værdigrundlag, som hun agerer på. 

Hvad er den bedste politiske aftale, du har været med til at lave?
Det må være den nye folkeskolereform. Jeg er fuldstændig overbevist om, at reformen kommer til at sætte sig spor, den kommer til at have en kæmpe betydning i forhold til, at vi skal have alle med. Vi får et løft af vores folkeskole, og det vil betyde, at vores børn og unge på sigt kommer til at stå helt anderledes rustet både i forhold til dannelse og uddannelse. 

Er du stadig i politik om fem år?
Det er noget vælgerne afgør, men jeg vil nok forsøge på et eller andet plan at være politisk aktiv. Jeg stiller naturligvis op, fordi jeg gerne vil vælges, men det behøver ikke nødvendigvis at være mig, der hænger i lygtepælene. Hvis ikke det bliver mig, der bliver valgt, vil jeg gerne være en almindelig del af holdet.

Hvad er den bedste bog du har læst i år?
Jeg læser rigtig meget og har lige fra barns ben altid været interesseret i at læse. Da jeg var lille støvsugede jeg gerne skolebibliotekets hylder, forfatter efter forfatter. Nu er det selvfølgelig primært faglitteratur, men jeg forsøger også at få læst noget skønhedslitteratur, jeg har blandt andet læst Morten Ramslands Hundehoved. En god bog er fantastisk at koble af med, og det er faktisk noget af det bedste selskab, man kan have, udover konen og familien selvfølgelig.

Har du en favorit tv-serie?
Foruden 1864, som jeg følger med i nu, og som jeg synes er et fantastisk stykke drama med store skuespilspræstationer og en fortæling helt i top, så nyder jeg altid at se Klovn. Jeg ser gerne et par afsnit om aftenen, hvis der er tid. Jeg er så voldsomt godt underholdt, og jeg er helt vild med humoren, som er meget vigtig for mig.

Hvad gør du for at koble af?
Det er helt nødvendigt for mig at være fysisk aktiv. En oldboys fodboldkamp mandag aften kan både være en rigtig god start på ugen, men også mit psykofarmica. Det er, når jeg er fysisk aktiv, at jeg får ny energi, og det er der, jeg kommer i balance med mit sind. Det er helt afgørende vigtigt for mig, og det hjælper mig til at få bearbejdet tingene.

Hvad er det bedste, der er sket for dig i 2014?
Det bedste, der er sket for mig, er på hjemmefronten. Når man har børn og ser, at de kommer godt afsted, på trods af det, vi nogen gange byder dem, er det dejligt. Mine børn har en rigtig god mor, der fungerer som huset indenrigsminister, og en far, der flyver rundt som familiens udenrigsminister. Min ældste datter er blevet færdig som sygeplejerske, min mellemste datter er blevet optaget på universitetet, og min søn er blevet udvalgt til at være udvekslingsstudent. Så at mine børn trives og kommer godt på vej, er det bedste, der er sket mig i år.

Hvad ser du mest frem til i 2015?
Valget. Jeg ser frem til, at vi skal føre valgkamp, og jeg ser frem til at arbejde sammen med alle de fantastiske mennesker, der kæmper sammen med mig. Nok er det mig, der hænger i lygtepælene, men vi arbejder fælles for den socialdemokratiske sag, idé og bevægelse. 

Har du et politisk motto?
Mit motto kan måske lyde lidt klichéagtigt, men det er politik i øjenhøjde. Det synes jeg faktisk, jeg kommer rigtig langt med. Det handler om at være i øjenhøjde med vælgerne. Sværere er det jo ikke.

Forrige artikel Rapport giver grønt lys for IC4 Rapport giver grønt lys for IC4 Næste artikel Sundhedsområdet åd halvdelen af velfærdsløft Sundhedsområdet åd halvdelen af velfærdsløft