8. december: Laura Lindahl

JULEKALENDER: Selvom Liberal Alliances Laura Lindahl beundrer partifællerne Anders Samuelsen og Simon Emil Ammitzbøll, har hun også stor respekt for Enhedslistens Pernille Skipper. Det afslører hun blandt andet i dagens kalenderinterview.

Hvorfor gik du ind i politik?

Jeg var medlem af Konservativ Ungdom, da jeg var helt ung, men blev først politisk aktiv, da jeg meldte mig ind i Liberal Alliance. På det tidspunkt lå partiet meget lavt i meningsmålingerne og var dømt ude af alle. Det var faktisk ikke, fordi jeg selv havde en politiker i maven. Det kom først senere. Det var alene, fordi partiet havde nogle holdninger, som jeg syntes, skulle repræsenteres i Folketinget. 

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?

Anders Samuelsen (LA) og Simon Emil Ammitzbøll (LA). Jeg synes kun, man skal være på Christiansborg som politiker, hvis man brænder for noget. Og det viser man virkelig, når man forlader et parti, starter noget nyt og kæmper videre, selvom man bliver hånet. Det der med at sige: Fandeme nej. Vi skaber noget selv – det har jeg respekt for.

Hvordan er det så at arbejde med dem nu til hverdag?

Man kan tydeligt mærke den passion. Jeg tror på, at Liberal Alliance er klar til at gå planken ud, og det er, fordi vi har nogle ledere, som vil det her. Sagen er vigtigere. Og det vil den altid være. For os er det ikke vigtigt at blive genvalgt, hvis ikke vi skaber resultater. Den ånd lever i partiet.

Hvilken politisk modstander har du mest respekt for?

Jeg har meget respekt for Pernille Skipper (EL). Generelt er Enhedslisten dygtige og arbejdsomme. De er klare i mælet, kommunikerer stærkt og kæmper. Pernille Skipper er jo deres retsordfører, og netop på retssikkerheden er de altså gode og står værn om deres principper.

Er du stadig i politik om fem år?

Ja, det er jeg nok. Det er svært at forestille sig, at jeg ikke på en eller anden måde er politisk aktiv, for det er nærmest sådan en bacille, man har i blodet som gør, at man ikke kan lade være med at blande sig, ytre sig og ville påvirke.

Hvad er den bedste politiske aftale, du har været med til at lave?

Som parti er jeg meget glad for finansloven. Det skyldes, at vi har fået fastfrosset grundskylden, som var en af mine mærkesager. Det var en stor sejr. Og så er det fantastisk, at vi har fået sænket registreringsafgiften på biler.

Hvad gør du for at koble af?

Jeg er på legeplads eller i haven med min søn på halvandet år. Når jeg er sammen med ham, tænker jeg ikke politik. Så er jeg i en anden verden og opslugt af ham. Han kommer i seng klokken 19, så der er ikke så meget tid efter arbejde til at være sammen med ham. Så det er vigtigt, at det er kvalitetstid. Hvis jeg har mere arbejde, hvilket jeg tit har, bliver det om aftenen.

Hvad er den bedste bog, du har læst i år?

Det er nok Underdanmarks Jægersoldater, som blandt andet er skrevet af Lisbeth Zornig Andersen. Det er en bog, hvor en række supermønsterbrydere står frem og fortæller, hvordan de stod igennem en hård barndom med blandt andet angst, sult og søvnløshed. Det er hård, men vigtig læsning.

Har du en yndlings tv-serie?

I øjeblikket glæder jeg mig helt vildt til fjerde sæson af House of Cards. Ellers har jeg tidligere været glad for Sex and the City. Og i mine yngre dage var jeg meget stor fan af Beverly Hills 90210. Det er jo nogle klassikere for en pige, der er vokset op i 90’erne.

Har du et motto?

Jeg har sikkert mange. Men jeg vil hellere fortryde det, jeg gør, end det, jeg ikke gør. Det betyder, at jeg kaster mig ud i mange ting og selvfølgelig begår fejl. Men på en eller anden måde vil jeg hellere sige, at jeg gjorde det og prøvede i stedet for at gå og tænke over, om jeg havde lykkedes, hvis jeg havde gjort det.

Hvad er det mærkeligste eller bedste, der er sket for dig i 2015?

Det bedste er to ting. Nemlig at min kæreste har friet til mig, og at vi har købt hus. Vi overtog et hus på Frederiksberg her i sommer, og det har givet helt fantastiske rammer omkring vores familieliv.

Hvad ser du mest frem til i 2016?

Skatteaftalen, der skal landes i foråret. Der har jeg store forhåbninger om, at vi får sænket topskatten. Det bliver rigtig stort, hvis det sker.

Forrige artikel Løkke mødes med EU-krav fra alle sider Løkke mødes med EU-krav fra alle sider Næste artikel Blixt: Jeg er bare en kritisk røst Blixt: Jeg er bare en kritisk røst