Ajour: Den russiske gasledning har sat Danmark på verdenskortet

PODCAST: Russerne kommer til at lave en gasledning til Tyskland. Spørgsmålet er bare, om ledningen skal gå igennem dansk farvand eller ej. Uanset den endelige beslutning har den storpolitiske sag sat Danmark på landkortet. Mandag Morgens europaredaktør forklarer om sagen.

Altinget: ajour på Soundcloud her | Abonner via iTunes her| RSS-feed her

De storpolitiske interesser er til at få øje på i sagen om Nord Stream 2.

Russerne vil sælge deres naturgas til Tyskland. Tyskland har brug for gassen, men ved også, at der er store interesser i EU i, at man ikke er afhængig af energi uden for Unionen. Samtidig mener USA ikke, at et Nato-land skal spæde til russernes pengekasse.

Og Danmark er ligeledes en del af den storpolitiske sag.

Russerne har søgt om at få lov til at lade ledningen gå gennem dansk farvand. Men eftersom Danmark endnu ikke har truffet en beslutning om den ansøgning, har russerne nu søgt om at lade ledningen gå lige akkurat udenom dansk territorium.

Derfor kommer der en ledning. Spørgsmålet er bare, hvilken vej den skal gå om Bornholm. Men hvad har sagen betydet for Danmark?

Altinget: ajour har fået Claus Kragh, europaredaktør på Mandag Morgen, der har beskæftiget sig indgående med Nord Stream 2, til at give et overblik over sagen. Din vært er Henrik Axel Buchter. 

Altinget: ajour på Soundcloud her | Abonner via iTunes her| RSS-feed her

Forrige artikel Lyt til Søren Hoves analyse: Den grumsede økonomiske krystalkugle Lyt til Søren Hoves analyse: Den grumsede økonomiske krystalkugle Næste artikel Ajour: Liberal Alliance fylder 10 år – har partiet været en succes? Ajour: Liberal Alliance fylder 10 år – har partiet været en succes?
Thulesen Dahl: Vi skal have gang i hjemsendelserne

Thulesen Dahl: Vi skal have gang i hjemsendelserne

ÅRSMØDE: Hårdere straffe og en ydelse på dagpengeniveau for at passe egne børn i hjemmet er blandt Dansk Folkepartis formands forslag i sin årsmødetale. Her opridser Kristian Thulesen Dahl otte punkter, som partiets politik skal dreje sig om i de kommende år.