Ajour: Den russiske gasledning har sat Danmark på verdenskortet

PODCAST: Russerne kommer til at lave en gasledning til Tyskland. Spørgsmålet er bare, om ledningen skal gå igennem dansk farvand eller ej. Uanset den endelige beslutning har den storpolitiske sag sat Danmark på landkortet. Mandag Morgens europaredaktør forklarer om sagen.

Hvad betyder sagen om den russiske gasledning for Danmark på den internationale bane? Det spørger Altingets dagelige podcast, Altinget: ajour, om i dagens udsendelse.
Hvad betyder sagen om den russiske gasledning for Danmark på den internationale bane? Det spørger Altingets dagelige podcast, Altinget: ajour, om i dagens udsendelse.Foto: Dmitry Lovetsky/Ritzau Scanpix
Redaktionen

Altinget: ajour på Soundcloud her | Abonner via iTunes her| RSS-feed her

De storpolitiske interesser er til at få øje på i sagen om Nord Stream 2.

Russerne vil sælge deres naturgas til Tyskland. Tyskland har brug for gassen, men ved også, at der er store interesser i EU i, at man ikke er afhængig af energi uden for Unionen. Samtidig mener USA ikke, at et Nato-land skal spæde til russernes pengekasse.

Og Danmark er ligeledes en del af den storpolitiske sag.

Russerne har søgt om at få lov til at lade ledningen gå gennem dansk farvand. Men eftersom Danmark endnu ikke har truffet en beslutning om den ansøgning, har russerne nu søgt om at lade ledningen gå lige akkurat udenom dansk territorium.

Derfor kommer der en ledning. Spørgsmålet er bare, hvilken vej den skal gå om Bornholm. Men hvad har sagen betydet for Danmark?

Altinget: ajour har fået Claus Kragh, europaredaktør på Mandag Morgen, der har beskæftiget sig indgående med Nord Stream 2, til at give et overblik over sagen. Din vært er Henrik Axel Buchter. 

Altinget: ajour på Soundcloud her | Abonner via iTunes her| RSS-feed her

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Claus Kragh

Europaredaktør, Mandag Morgen
journalist (DJH. 1991), journalist in Europe, (CFJ, Paris. 1995)

0:000:00