Om  
Silje Sjursen Skiphamn
Elisabeth Bergskaug
Veslemøy Hedvig Østrem

Altinget åbner nicher om sundhed og klima i Norge

Silje Sjursen Skiphamn og Elisabeth Bergskaug er blevet ansat som nicheredaktører på Altinget i Norge. Skiphamn får ansvaret for af dække norsk sundhedspolitik på nichen Altinget Helse, og Bergskaug bliver ansvarlig nichen for Klima og energi.

Elisabeth Bergskaug og Silje Sjursen Skiphamn skal dække sundhedsområdet og klima- og energipolitikken i Norge.
Elisabeth Bergskaug og Silje Sjursen Skiphamn skal dække sundhedsområdet og klima- og energipolitikken i Norge.Foto: Altinget.no
Redaktionen

Som led i etableringen i Norge har Altinget ansat journalisterne Silje Sjursen Skiphamn og Elisabeth Bergskaug. De skal som redaktører for nichemedierne Altinget Helse og Altinget Klima og Energi dække sundhedsområdet og norsk klima- og energipolitik.

"Med Elisabeth Bergskaug og Silje Sjursen Skiphamn på holdet fra start, får vi to stærke fagpersoner, som bliver garant for grundig, tydelig og nyskabende journalistik med høj troværdighed," siger chefredaktør for Altinget Norge Veslemøy Østrem.

Silje Sjursen Skiphamn kommer fra en stilling som nyhedsredaktør på mediet Faktisk.no. Hun har tidligere været politisk journalist på aviserne VG og Drammens Tidende.

"Det er drømmejobbet, når man er interesseret i sundhedspolitik! Jeg har en stor tro på projektet, og glæder mig rigtig meget til at komme i gang," siger Skiphamn.

Elisabeth Bergskaug kommer fra en stilling som nyhedsjournalist på den norske avis Vårt Land. Hun har tidligere været politisk journalist på ABC Nyheter og har dækket klima, energi og transport.

"Klimaforandringerne er måske det største og mest komplekse politiske spørgsmål i de kommende årtier. Så der er brug for god og oplysende journalistik, som giver indsigt i komplicerede processer. Det er en fantastisk spændende mulighed at gøre det på Altinget. Jeg glæder mig til at følge klima- og energipolitikken tæt," siger hun.

Skal dække de store udfordringer

Med ansættelsen af en sundheds- og klimaredaktør er Altingets to første nicher i Norge en realitet.

"Altinget vil opbygge politisk journalistik inden for forskellige fagområder. Vi starter, når temperaturen er højest, og hvor der bliver lavet en masse ny politik. Så det var naturligt at se på sundhedsområdet og klima- og energipolitikken," siger chefredaktør Veslemøy Østrem.

"Jeg ser frem til at bidrage til en oplyst samtale og skabe ny journalistik om politik på to af de områder, hvor udfordringerne er størst, både lokalt, nationalt og internationalt."

Altinget Norge bliver bygget op på samme måde som Altinget i Danmark og Sverige med politiske nyheder indenfor en række nicheområder. Fra efteråret 2022 etablerer Altinget sig med seks nicher i Norge.

I marts blev Veslemøy Østrem ansat som chefredaktør, og i april ansatte Altinget Marius Zachariasen som kommerciel direktør for Altinget i Norge. Den norske redaktion vil desuden bestå af mangeårige NRK-kommentator Magnus Takvam og politisk journalist Solveig Ruud.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Silje Sjursen Skiphamn

Sundhedsredaktør, Altinget Norge
(Høgskolen i Oslo og Akershus 2004)

Elisabeth Bergskaug

Kommunikationsrådgiver, Miljøstiftelsen Zero
journalistik (Oslo and Akershus University College 2016), master i medieutvikling (OsloMet – storbyuniversitetet 2022)

Veslemøy Hedvig Østrem

Chefredaktør, Altinget.no
journalist (Norges Journalisthøgskole 1994), BA i journalistisk (Universitetet i Oslo 1994)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024