Om  
Merete Juhl

Ambassadør bliver Landbrug & Fødevarers nye administrerende direktør

Fra august bliver Merete Juhl ny administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer. Hun kommer fra en stilling som Danmarks ambassadør i Jordan, Libanon og charge d’affaires i Syrien.

Merete Juhl er ny administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer fra 1. august.
Merete Juhl er ny administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer fra 1. august.Foto: Foto: Landbrug & Fødevarer
Andreas Arp

Erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer har nu fundet sin nye administrerende direktør.

Valget er faldet på Merete Juhl, der siden 2018 har været Danmarks ambassadør i Libanon, Jordan og charge d’affaires i Syrien med base i Beirut.

Det meddeler Landbrug & Fødevarer.

Formand Søren Søndergaard er ”ikke i tvivl om”, at den nye direktør bliver en ”visionær leder” for erhvervsorganisationens medarbejdere.

"Merete Juhl har internationalt udsyn og erfaring. Det har vi brug for som et lille land, der producerer mad til hele verden og handler og samarbejder langt ud over Danmarks grænser. Hun har stærke personlige kompetencer og er vant til at navigere i komplekse og ofte politiske sammenhænge. Samtidig er hun en erfaren og resultatorienteret leder, der sætter teamwork og samarbejde højt,” siger Søren Søndergaard.

Merete Juhl træder til som ny direktør 1. august 2022. Hun kalder jobbet en ”drømmestilling”.

”Danmark er kendt for at have verdens måske bedste landbrugs- og fødevareproduktion, der hviler på et stærkt fællesskab, på høj kvalitet og knowhow, der er efterspurgt i hele verden. Dét er jeg stolt over at skulle stå i spidsen for,” siger hun og fortsætter:

”Jeg har mine rødder i landbruget, og politik, handel og økonomiske forhold har altid været et omdrejningspunkt for mig. Jeg glæder mig til at gøre en forskel sammen med medarbejdere, landmænd og virksomheder og løfte et samfundsmæssigt ansvar – blandt andet gennem arbejdet med Landbrug & Fødevarers stærke klimavision." 

Landbrug & Fødevarer har været på udkig efter en ny topchef, siden at den tidligere administrerende direktør Anne Arhnung tilbage i oktober valgte at opsige sin stilling med øjeblikkelig virkning.

0:000:00