Anmeldelse: Lattermild bamse-milliardær vandt publikum

DEBATANMELDELSE: Når modpolerne David Trads og Lars Seier Christensen tørner sammen i en debat om Donald Trump, burde det ikke gå stille for sig – og det gjorde det heldigvis heller ikke.

Donald Trump – gal eller genial
Arrangør: Lead Agency v. Torsten Jansen
Deltagere: David Trads og Lars Seier Christensen

Altingets vurdering: 5/6

Der var mere end fuldt hus til debatten mellem de to velmatchede debat-kamphaner, meningsmaskinen David Trads og den politisk bevidste milliardær Lars Seier Christenesen – og folk fik, hvad de kom efter.

I bedste folkemødetradition var stemningen god, mens de verbale slag var mange, og enkelte sad rent.

Moderator Torsten Jansen kridtede hurtigt banen op, da han understregede det store arbejde, det kunne være at finde en Trump-tilhænger i Danmark. Men heldigvis for denne debat har vi Lars Seier.

Af Trads og Seier var det tydeligt, at førstnævnte var en mere professionel og scenevant debattør. De mange fakta kommer i salver og serveres med den rette oratoriske teknik, veltilrettelagte pauser, machiavelliske finter og tryk på de rette konsonanter. Det hele stagnerer dog nogle gange i noget, der smager lidt af forelæsning, og der taber Trads indimellem noget af sit publikum. 

Lars Seier har en mere ’jazzet’ stil og virker med sin rolige facon og lune ironisering over sin egen storladne selvopfattelse som 'milliardæren på gulvet'.

På trods af at Seiers pro-Trump-argumentation stod svagere end Trads' anti-Trump-salver, vandt Seier langsomt, men sikkert publikum, da diskussionen hurtigt drejede over i mere form end indhold. Men det ligger naturligt nok i formatets natur, at det bliver de hurtige holdninger frem for de helt store emner, man kan endevende, når man maksimalt har en time.

Men alt i alt var det en særdeles underholdende debat, der indfriede de høje forventninger i den helt fyldte gård.

Vinder: Lars Seier vandt publikum og trækker sejren sikkert hjem med sin let afvæbnende, bamsede facon, der snedigt dækker over en veltalenhed og humor, der altid overrasker positivt.

Bedste replik:
Lars Seier: ”I har alle lige oplevet en verdenshistorisk begivenhed – David Trads har lige indrømmet en fejl!”
15 minutter senere, Lars Seier: ”..og det ville være en endnu større verdenshistorisk begivenhed, hvis det var mig, der indrømmede en fejl.”

Forrige artikel Anmeldelse: Tempofyldt debat satte fingeren på økonomernes ømme punkt Anmeldelse: Tempofyldt debat satte fingeren på økonomernes ømme punkt Næste artikel Anmeldelse af debat mellem Lykkeberg og Dragsted: Karl Marx kuldsejlede i den røde boble Anmeldelse af debat mellem Lykkeberg og Dragsted: Karl Marx kuldsejlede i den røde boble
Regeringen lander bred aftale om milliarderstatning til minkavlere

Regeringen lander bred aftale om milliarderstatning til minkavlere

ERSTATNING: Et bredt flertal i Folketinget er enige om en aftale, som sikrer knap 19 milliarder i erstatning til danske minkavlere og følgeerhverv. Over de næste ti år skal avlerne kompenseres for aflivningen af alle mink i kampen mod coronasmitte.