Bæredygtigt Landbrug glæder sig over LA i regering

REAKTION: Udsigten til en ny regering med Liberal Alliance vækker begejstrering hos Bæredygtigt Landbrug. Organisationen har flere gange talt med Liberal Alliance for at sikre, at en borgerlig regering kunne fortsætte.

Nyheden om at Liberal Alliance er på vej ind i regeringskontorerne, bliver vel modtaget hos Bæredygtigt Landbrug.

”Vi ser med stor glæde på, at Liberal Alliance kommer i regering, og vi får et bredere grundlag for en regering. Liberal Alliance er et parti, som overholder sine aftaler,” siger Flemming Fuglede Jørgensen, der er formand for Bæredygtigt Landbrug.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) benyttede sin landsmødetale lørdag på at invitere Liberal Alliance og Konservative til at danne regering med Venstre. Et tilbud, begge partier har takket ja til, men nu venter forhandlingerne om et regeringsgrundlag.

Falder regeringudvidelsen endelig på plads, tyder meget også på, at Løkke endelig kan ånde lettet op efter et år, hvor Liberal Alliances leder Anders Samuelsen adskillige gange har truet med at vælte regeringen.

Og det falder i god jord hos Bæredygtigt Landbrug, der ikke har nogen interesse i et valg, der kan ende med en sejr til rød blok. Landbrugsorganisationen er glade for både Liberal Alliances og Venstres politiske tiltag, der fjerner regulering for landmændene.

”Alle gode kræfter har arbejdet på, at vi skulle beholde en blå regering, fordi vi synes, at de har gjort det godt. Lars Løkke er en meget dygtig og kompetent regeringsleder,” siger Flemming Fuglede Jørgensen.

Taler tit med Liberal Alliance
Det er ingen hemmelighed, at blandt alle Folketingets partier har Bæredygtigt Landbrug det tætteste forhold med Liberal Alliance. Sågar er mange af organisationens medlemmer også medlem af Liberal Alliance.

Flemming Fuglede Jørgensen afviser, at han skulle have spillet en særlig rolle i at få Anders Samuelsen til at droppe truslerne og gå med i regeringen med Venstre i stedet.

Men det er alligevel et emne, der har været oppe en del gange, når organisationen er mødtes med partiet i løbet af den seneste tid.

”Vi har sagt til Liberal Alliance, at vi så gerne, at de fik et godt, tillidsfuldt samarbejde med regeringen, og vi har talt om, at det var meget vigtigt, at den borgerlige regering fortsatte,” siger Flemming Fuglede Jørgensen.

Derudover har Bæredygtigt Landbrug rent faktisk siden regeringsdannelsen efter folketingsvalget sidste år også arbejdet på at få Liberal Alliance i regering, hvilket var et ønske fra partiet dengang.

”Der har vi selvfølgelig prøvet det af, vi kunne, og har talt med de politiske venner, vi nu har.”

Kan rette Konservatives kurs op
Flemming Fuglede Jørgensen glæder sig også over at få Konservative med i regeringen. Organisationen er meget imod Konservatives grønne linje, der sætter flere begrænsninger for landbruget.

Det grønne aspekt viste sig særligt, da Konservative erklærede mistillid til en af Bæredygtigt Landbrugs favoritministre Eva Kjer Hansen (V) efter sagen om landbrugspakken. Hun endte med at trække sig som miljø- og fødevareminister.

”Vi kan håbe, at Konservative kommer længere ind i arbejdsrummet, så de ikke føler sig tilsidesat, og i stedet er de med til at arbejde i den rigtige retning,” siger Flemming Fuglede Jørgensen.

Forrige artikel Unge liberale: LA må ikke glemme sine principper Unge liberale: LA må ikke glemme sine principper Næste artikel Det sker i dansk politik: Løkkes nye regering og Alternativets Ålympiske Lege Det sker i dansk politik: Løkkes nye regering og Alternativets Ålympiske Lege