Bæredygtigt Landbrug: Konklusioner i landbrugsrapport står fast

AFGØRELSE: Med undersøgelsen af den omdiskuterede landbrugsrapport fra CBS frikendes rapportens resultater, og politikerne behøver derfor ikke bekymre sig, mener Bæredygtigt Landbrug. (Opdateret) 

Politikere og borgere, der er bekymrede for fejl i den omstridte landbrugsrapport fra CBS, kan tage det helt roligt, hvis man spørger Bæredygtigt Landbrug. 

Der er ikke fejl i rapportens konklusioner og ikke tale om videnskabelig uredelighed. Det skriver Bæredygtigt Landbrug tirsdag i en pressemeddelelse.

”Der er stor glæde hos Bæredygtigt Landbrug over, at Praksisudvalget fra CBS nu slår fast, at der ikke er tale om videnskabelig uredelighed i analysen Dansk Landbrugs rammevilkår og konkurrenceevne. Konklusionerne står dermed fast,” skriver formand i Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen.

Brud med god forskningsskik
Tirsdag kunne Altinget fremlægge resultaterne i afgørelsen af CBS’ praksisudvalgs månedlange undersøgelse af sagen. Ifølge afgørelsen har Troels Troelsen under arbejdet med den omstridte landbrugsrapport brudt reglerne for ansvarlig forskningspraksis.

Det ved ikke at angive medlem af Bæredygtigt Landbrug Torben Vagn Rasmussen som medforfatter til rapporten, ligesom han heller ikke lod det fremgå af rapporten, at landbrugsorganisationen var blandt bevillingsgiverne bag.

Glæde i BL
Alligevel er man i Bæredygtigt Landbrug tilfredse med undersøgelsens resultater. I pressemeddelelsen slår organisationen fast, at der ikke er rettet eksplicit kritik af dens rolle i rapportens tilblivelse, samt at der ikke stilles spørgsmål ved resultaterne af rapporten. Alle data er ifølge organisationens pressemeddelelse anvendt korrekt.

”Det er vi meget tilfredse med. Analysen tegnede et billede af landbruget, som vi kender fra virkelighedens verden. De politikere, som støttede sig til de foreløbige konklusioner, kan fortsat gøre det velvidende, at de gør det på et solidt grundlag,” siger direktør i Bæredygtigt Landbrug, Hans Aarestrup.

Det hører med til historien, at CBS kort før jul valgte ikke at offentliggøre den endelige rapport, da man ikke mente, at den havde den god nok forskningsfaglig kvalitet. Og rapportens faglige indhold blev allerede i august 2016 kritiseret af forskere fra Købehavns Universitet.*

*Afsnittet er tilføjet efter publicering

Forrige artikel S: Vi har ikke opgivet at redde borgere fra kæmperegning S: Vi har ikke opgivet at redde borgere fra kæmperegning Næste artikel Løkke: Ukraine er ikke alene Løkke: Ukraine er ikke alene