Bødskov svarer statsrevisorer: Genkender ikke kritik af manglende oplysninger til Folketinget

Rigsrevisionen og Statsrevisorerne kritiserer Skat for ikke at holde styr på budgetter og for ikke at orientere Folketinget om økonomien i udskældt it-projekt. Morten Bødskov genkender ikke billedet af manglende orientering.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Det var seks tydeligt påvirkede statsrevisorer, der onsdag på Christiansborg fremlagde deres skarpe kritik af Skatteministeriets økonomistyring af det nye system til ejendomsskatter.

"Det er en alvorlig kritik. Vi kan ikke komme højere op," sagde Henrik Thorup, formand for statsrevisorerne udpeget af Dansk Folkeparti.

Systemet, der skal sørge for, at landets 1,7 millioner boligejeres ejendomsvurderinger kan blive opdateret og opkrævet retvisende for første gang siden 2012, er blevet forsinket adskillige gange, og økonomien er skredet hver gang.

Rigsrevisionen anslår nu, at systemets samlede omkostninger vil løbe op i 3,6 milliarder kroner, trods ministeriet kun i alt har anmodet om omtrent 1,3 milliarder kroner ved Folketingets Finansudvalg.

I skrivende stund har skatteministeriet et aktstykke under behandling i udvalget, men da alle aktstykker relateret til projektet er fortrolige, er det uvist, hvordan det beskriver økonomien.

Her forsøger et ministerie direkte at forhindre, at demokratisk kontrol kan udføres udefra. Det kan jeg ikke huske at have set før i den grad.

Klaus Frandsen
Statsrevisor, udpeget af Radikale Venstre

Statsrevisorerne udtaler dog en skarp kritik af, at Finansudvalget i revisorernes øjne ikke er blevet oplyst tilstrækkeligt:

"Det er meget alvorligt, at man ikke har givet Finansudvalget og Folketinget et retvisende billede af økonomien," siger Troels Lund Poulsen, statsrevisor og finansordfører for Venstre.

Det vil skatteminister Morten Bødskov gerne rette op på, siger han til Altinget:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024