Brian Mikkelsen: It's good to be back

NY MINISTER: Den eneste nye minister med erfaring, Brian Mikkelsen (K), vender tilbage til regeringskontorerne som erhvervsminister. Nu skal erhvervslivet forkæles, siger han.

Han har været minister igennem alle VK-regeringerne i 00'erne.

Nu er han tilbage. Konservatives Brian Mikkelsen bliver erhvervsminister i den nye trekløverregering mellem Venstre, Liberal Alliance og Konservative.

Og han er spændt over at være tilbage.

”Jeg har været minister i ti år, og alligevel er det noget specielt,” sagde han ved sin ministeroverdragelse i Erhvervsministeriet.

Med sin nye ministerpost vender han ikke blot tilbage til regeringskontorerne. Han vender også tilbage til Erhvervsministeriet, hvor han sad i sin seneste ministerperiode fra 2010 til valget i 2011.

”Jeg er rigtig glad for at være her. It's good to be back. Specielt efter, at ministeriet har haft så god en minister i form af Troels,” sagde Brian Mikkelsen.

Den konservative minister overtager posten fra Troels Lund Poulsen (V), der i stedet nu skal slå sine folder i Beskæftigelsesministeriet. Selvom Lund Poulsen forlader sin nuværende post med vemod, glæder han sig over, at Brian Mikkelsen bliver den nye mand i ministeriet.

”Jeg er jo glad for – når det nu skulle være – at det er dig, der kommer. Jeg har haft et fænomenalt samarbejde med dig som erhvervsordfører, og jeg har også haft mange gode stunder med dig. Derfor ved jeg, at du bliver en super minister,” sagde Troels Lund.

Erhvervslivet skal forkæles
50-årige Brian Mikkelsen er den eneste af regeringens nye ministre, der har ministererfaring fra tidligere.

Og han glæder sig til at komme i gang med arbejdet igen. Ifølge ham er erhvervsområdet nemlig det vigtigste område i Danmark.

”Jeg skal have forkælet erhvervslivet,” sagde han.

Han pegede på, at erhvervslivet skal have ordentlige vilkår i form af lavere skatter og afgifter. Men ud over at gøre livet lettere for virksomhederne, er det også nødvendigt at erkende, at erhvervslivet er grundlaget for velfærdssystemet, mener han.

”Erhvervslivet er fundamentet for, at vi kan finansiere et uddannelsessystem og et sundhedssystem, og derfor betyder det så meget, hvordan vi indretter vores erhvervspolitik,” sagde han.

Med sin nye ministerpost indtræder Brian Mikkelsen også i regerings koordinationsudvalg, økonomiudvalg og EU-implementeringsudvalg.

Samarbejde med Troels Lund
Under ministeroverdragelsen blev der ikke lagt skjul på det gode forhold imellem Troels Lund og Brian Mikkelsen. Der fløj både interne jokes og søde ord frem og tilbage fra den ene minister til den anden.

De to ministre var også meget enige om, at de vil komme til at se meget mere til hinanden.

”Jeg kommer ikke til at savne dig, vi skal være sammen rigtig mange gange. Du har været en rigtig god minister og kammerat, så det vil jeg også takke dig for,” sagde Brian Mikkelsen.

Troels Lund nævnte også udsigten til et samarbejde mellem de to minstre:

”Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at vi også få et meget stærkt samarbejde i regeringen, fordi jeg med min nye post også kommer til – af gode grunde – at interessere mig for, at der er de bedste rammevilkår i Danmark for at skabe vækst. Det er hele forudsætningen for at få flere mennesker i arbejde."

Brian Mikkelsen nøjedes ikke blot med ord til at illustrere det nye samarbejde. Han forærede Troels Lund Poulsen et quizspil, der handler om samarbejde.

”Udgangspunktet er, at det er lige så godt for en selv, at det går godt for ens partner. Det handler om, at når man spiller sammen, så skal man hjælpe sin partner, for det er til gavn for det fælles bedste. Og sådan føler jeg også med vores samarbejde,” sagde Brian Mikkelsen.

Vemodig afsked
Som Troels Lund Poulsen selv påpegede, er det ikke første gang, at han skal skifte ministerium. Men denne gang er det lidt svært for den nye beskæftigelsesminister.

”Jeg har som sagt været et par steder før, men der skal ikke herske nogen tvivl om, at det her er det sted, hvor jeg har følt mig bedst til rette,” sagde han.

Han forlader dog ministeriet med en tilfredshed over at have gjort en forskel.

”Vi har sat nogle meget stærke aftryk,” sagde Troels Lund Poulsen og henviser til blandt andet udflytningen af statslige arbejdspladser og den nye planlov.

Erhvervsministeriets departementschef, Michael Dithmer, er enig i, at Troels Lund er nået langt i løbet af 17 måneder i ministeriet.

”Du har virkelig gjort dit for at skabe vækst og udvikling i hele Danmark,” sagde Michael Dithmer.

Forrige artikel Hjort gav tryllesæt til Kristian Jensen Hjort gav tryllesæt til Kristian Jensen Næste artikel Da kronprinsen fandt sin plads i arvefølgen Da kronprinsen fandt sin plads i arvefølgen