Brostrøm gør status: Coronapresset kan toppe efter påske

STATUS: På den anden side af påske kan coronakrisen nå sit højdepunkt for de danske hospitaler, og der kan det blive svært at holde kvaliteten i behandlingen af alvorligt syge, lyder det fra Sundhedsstyrelsen. Taskforce for at styrke landets intensivafdelinger er nedsat.

Presset på det danske sundhedsvæsen topper først i ugerne efter påske.

Det forventer Sundhedsstyrelsen, som netop har gjort status på coronaepidemiens første tid i Danmark.

Ifølge Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, regner man lige nu med, at der vil komme problemer på landets sygehuse.

”På epidemiens top vil det blive meget vanskeligt at sikre opretholdelse af den samme høje kvalitet og standard i intensiv behandling, som vi ellers har i Danmark. Vi må forvente en række udfordringer, som ikke kun handler om senge- eller respiratorkapacitet samt lagre af lægemidler og medicinsk udstyr, men i meget høj grad vil handle om, at der er tilstrækkeligt med personaleressourcer og -kompetencer,” siger han i en pressemeddelelse.

Sundhedsstyrelsen har derfor nedsat en taskforce sammen med regionerne, der skal sikre den mest optimale behandling på landets intensivafdelinger.

For tidligt at vurdere tiltag
Meldingen kommer, samtidig med at dødstallet i Danmark mandag blev opjusteret væsentligt fra 13 til 24. Ifølge Søren Brostrøm er det dog fortsat for tidligt at vurdere, hvordan de mange tiltag til at forhindre smitte i samfundet kommer til at virke.

”Men vi håber og tror, at de kan medvirke til, at vi får en mere flad og udtrukket epidemikurve i Danmark. Vi vil fortsætte og målrette vores omfattende informationsindsats med konkrete handlingsanvisninger til både den generelle befolkning og til særlige målgrupper som sårbare og udsatte grupper samt personale på sundheds- og ældreområdet. Det er ekstremt vigtigt, at vi alle efterlever anbefalinger og krav fra myndighederne, så vi kan begrænse smittespredningen,” siger direktør Søren Brostrøm.

Overordnet vurderer Sundhedsstyrelsen, at risikoen for udbredt samfundssmitte er stor, og at man derfor vil se en fortsat stigning i syge og svært syge i Danmark.

Statsminister Mette Frederiksen (S) holder pressemøde om coronakrisen klokken 15.

Forrige artikel Dagens corona-overblik: Minister beklager nej tak til testudstyr, og så er der nyt på vej fra statsministeren Dagens corona-overblik: Minister beklager nej tak til testudstyr, og så er der nyt på vej fra statsministeren Næste artikel Se hele pressemødet: Statsministeren kræver en stille påske, og Heunicke forklarer sig om coronatest Se hele pressemødet: Statsministeren kræver en stille påske, og Heunicke forklarer sig om coronatest