Om  
Carsten Jensen
Morten Hesseldahl

Carsten Jensen forlader Gyldendal efter udnævnelse af ny direktør

Forfatteren Carsten Jensen forlader Gyldendal i protest over udnævnelsen af Morten Hesseldahl som forlagets nye administrerende direktør. 

Kristian Tolbøll

Gyldendal har netop peget på Morten Hesseldahl som forlagets nye administrerende direktør. Denne udnævnelse synes midlertidigt ikke at være faldet i god jord hos alle parter.

Forfatter Carsten Jensen, der har været på Gyldendal i de sidste 12 år, har nemlig meddelt, at han stopper på forlaget som følge af Morten Hesseldahls udnævnelse.

Det skriver Politiken.dk.

Carsten Jensen og Morten Hesseldahl har i flere omgange været stærkt uenige i den offentlige debat. Uenighederne går tilbage til 2005, hvor Carsten Jensen og 11 andre forfattere i fælleskab skrev et brev, hvor de anbefalede en bedre tone i debatten om etniske mindretal i Danmark. Et brev, som Morten Hesseldahl var uenig med og efterfølgende svarede kritisk tilbage på. 

"Jeg kan ikke rigtig se, at en forfatter og en direktør, der har de meninger om hinanden, kan være under samme tag", siger Carsten Jensen ifølge Politiken.

Carsten Jensen stopper, når hans nuværende bogprojekt i samarbejde med Gyldendal er bragt til ende.

"Jeg ville synes, det ville have været herligt at udgive Carsten Jensens bøger. Jeg synes, han har skrevet nogle rigtig gode bøger - uagtet at jeg kan være uenig med ham nu og da", udtaler Morten Hesseldahl om Carsten Jensens beslutning ifølge Politiken.

Carsten Jensen er uddannet mag.art. i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet i 1981. Carsten Jensen modtog i 1997 Boghandlernes Gyldne Laurbær for sin rejseberetning 'Jeg har set verden begynde'. Han har blandt andet også skrevet bøgerne 'Vi, de druknede' og 'Den første sten'. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carsten Jensen

Forfatter, debattør
mag.art. i litteraturvidenskab (Københavns Uni. 1981)

Morten Hesseldahl

Fhv. administrerende direktør, Gyldendal, fhv. bestyrelsesformand, Danske Forlag
eMBA (CBS 2009), cand.phil. i filosofi (Købehavns Uni. 1997)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024